Ботоксът ни депресира

Ботоксът ни депресира
Снимка: Thinkstock

За инжекциите с ботокс има много мнения в защита или отрицание. Според едни това е най-лесният и успешен неоперативен метод за справяне с бръчките.

Според други обаче инжекциите са опасни, а и дават само кратковременно решение на проблема.

Сега обаче се оказва, че жените, които имат инжектиран дотокс, се чувстват по-депресирани. Тази информация е споделена от Dailymail.co.uk.

Това се дължи на факта, че ботоксът се инжектира в мимическите бръчки и след това усмихването или изразяването на различни емоции чрез лицевите мускули става по-трудно.

Той създава ефект на "смразяване", което води до невъзможност на мускулите да се съкращават свободно. Така вие не може да се усмихнете широко, а мозъкът разбира от стигналите до него импулси, че усмивката не се е случила. Оттам се поражда и чувството за депресия.

Всичко това е внимателно изследвано от д-р Майкъл Луис в университета в Кардиф.

Той е наблюдавал 25 жени, които са имали поставен ботокс около устата. Крайният резултат е ясен – терапиите с ботокс намаляват възможността за изразяване на различни чувства чрез мускулите на лицето, тоест – лицето запазва едно изражение, което трудно променя.

Усмивката е трудна, както и повдигането на вежди, ако има ботокс в челото.

Кайли Миноуг се беше оплакала именно от това, когато тествала инжекциите. Усещала лицето си като каменна маска и страдала от невъзможността да се смее както иска и да изразява учудване или изненада, както е свикнала до сега.

От друга страна обаче Мадона, за която се знае, че е пристрастена към ботокса, не се е оплакала да има проблеми или инжекциите да ѝ пречат по някакъв начин.

Така или иначе е добре известно, че бръчкането на лицето, което се получава при правенето на различни физиономии, изразяващи емоционално състояние, засилва дълбочината на мимическите бръчки.

За да се избегне преждевременната поява на бръчки, кожата трябва да се поддържа еластична. Как става това сме ви писали не веднъж, можете да си припомните тук, тук и тук.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти