Как да увеличим нивото на колаген

Как да увеличим нивото на колаген
Снимка: Thinkstock

Колагенът е познат като пазителя на младостта. Той е отговорен за еластичността на кожата и предпазването от появата на бръчки.

С напредването на възрастта обаче нивата на колаген в епидермиса намаляват. Това води до лесното образуване на дълбоки бръчки, а кожата стаца суха и тънка.

Как да се справим с този проблем? Като увеличим нивата на колаген, разбира се. А как може да го постигнем, ни съветват от Kozmetikata.com.

Първият начин е чрез храната.

Именно чрез нея поемаме нужните ни хранителни и полезни вещества и осигуряваме на тялото си енергия и това, от което то има нужда. Начинът на хранене е изписан върху лицата ни, така че внимавайте какво включвате в менюто си.

За да увеличите нивата на колаген, е нужно да хапвате соя, бобови растеия, тъмнозелени зеленчуци, сьомга, риба тон, или казано кратко - храни, богати на омега-3, витамин С и Е.

Освен това използвайте задължително подходящ за вашия тип кожа крем против бръчки. Той трябва да се нанася с леки потупващи движения. Изберете продукт, който съдържа естествени съставки и такива, които поддържат нивото на колаген – витамини С, Е и А и пептиди.

Стимулирайте кръвообращението в епидермиса чрез леки лицеви масажи и не мийте лицето с гореща водя, тя изсушава кожата и ѝ вреди.

Крайните мерки за увеличаване на колагена са колагеновите инжекции.

Те по най-бърз начин доставят тази така важна съставка в епидермиса. Ако се спрете на този вариант, то задължително се доверете на препоръчан специалист в дермотологичен център.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти