Създадено за VICHY

Без пауза в менопаузата

Vichy
Снимка: Istock

По времето на нашите майки и баби с идването на менопаузата е идвала старостта. Сега, за щастие, това изобщо не е така.

Спирането на менструацията се случва в период, в който жената е в разцвета на силите си – между 45 и 55 децата вече са поотраснали и имаме време за себе си, заели сме своето подобаващо място в кариерното израстване или тъкмо сме стартирали свой бизнес – за каква пауза изобщо става дума.

По-скоро можем да говорим за подобрение, не за пауза. За подобрение в начина на живот и грижата за кожата, за да съхраним енергията, излъчването и сиянието.

Подобрения в начина на живот

Менопаузата е времето, в което най-сетне да обърнете внимание на себе си и да се вслушате в собствените си нужди и желания.

Снимка: Vichy

Същото съветва и Мадлен Алгафари, която споделя ценен професионален и личен опит какви по-точно да са тези подобрения в начина на живот.

Tрябва да слушаме тялото си и да си създаваме положителни емоции, които сами можем да търсим,

казва тя и продължава:

„Непременно трябва да се заложи на търсене на някакви лични цели и проекти. Хубаво е да имаме перспективи и цели за постигане на нещо – от учене на чужд език, до ново хоби или нови запознанства. Защо не и някакво творчество – това също е раждане, създаване, промяна на личността и света към по-добро“.

Подобрения в грижата за кожата

С напредване на възрастта намалява синтеза на колаген и еластин в кожата, а кожата става по-тънка, по-малко еластична и се появяват бръчки с различна дълбочина. Количеството междуклетъчно пространство, особено хиалуроновата киселина, която придава на кожата обем, също намаля. Поради намаления синтез на естествени хидратиращи фактори и липиди в защитната бариера на кожата в епидермиса, кожата също става по-суха и по-чувствителна към външни стимули.

Vichy
Снимка: Istock

Ето защо при настъпване на първите признаци на менопауза е добре да промените типа кремове, които използвате, защото кожата е първото нещо, което реагира при промяна на хормоналните нива. Симптомите, които кожата издава, са различни в зависимост от стадия на менопаузата, но винаги е налице липсата на хидратация.

Кожата всъщност е най-достъпният орган за лечение и защита, като можем да го лекуваме активно и локално. Затова грижата, която полагаме за кожата ни е от съществено значение.

Специалистите в областта на козметиката от Vichy винаги са партнирали в грижата за кожата и красотата на дамите по време на всяка възраст. Продуктите им варират за всеки тип кожа и нейното състояние, съобразени с възрастта, подкрепени от експертното мнение и съвети на техните специалисти. Ето защо не е изненада, че от Vichy продължават да бъдат верен партньор на дамите и в етап на менопауза.

Снимка: Vichy

Те посветиха 14 години на проучвания за промените в кожата, за да създадат оптимална серия продукти за жени в менопауза – Neovadiol, налична в аптечната мрежа. Продуктите от линията са създадени за жени в периода на менопауза, съдържащи компенсиращ промените комплекс от патентовани съставки, които подобряват плътността на кожата, сияйността и обема й.

Можете да избирате между два вида дневен крем – за суха и за комбинирана кожа. Своеобразен дневен ритуал по красота, за по-плътна, хидратирана и озарена кожа на лицето, предпазена от външните агресивни въздействия.

Вечер, след като почистите лицето си от грима и замърсяванията, не забравяйте и за нощната грижа! В случая, нощен крем от линията Neovadiol с приятна текстура и охлаждащ ефект, за да може кожата ви да има всичко необходимо, за да е здрава, еластична и сияйна на сутринта.

Снимка: Vichy

Това е всичко, динамичното ви ежедневие ви очаква!

Подобрения в начина на хранене

Менопаузата е идеален момент да подобрите хранителните си навици. Да изхвърлите най-сетне бялата захар и бялото брашно от менюто си, да се наслаждавате на много плодове и зеленчуци, на зехтин и риба. Експертите на Vichy съветват да увеличите приема на течности, поне 2л на ден и разбира се спортът да бъде неделима част от вашето ежедневие, според д-р Aгнешка Стерок:

Физическите упражнения са най-добрият ви приятел

Още съвети как да не слагате на пауза живота си през менопаузата, можете да видите в сайта на Vichy, където специалистите от VICHY са поместили 15 години проучване и желание да помагат на жените да се справят с този период. В страницата ще откриете полезни съвети, още повече знание и съпричастност.

Снимка: Vichy

Само през месец април Vichy има специално предложение за дамите при покупка на продукт грижа за кожата Neovadiol– изискан несесер, заедно с няколко продукта мостри, препоръчани от техните специалисти, а именно: Mineral 89 гел-бустер, който увеличава защитните сили на кожата; Minéralblend фон дьо тен - изключително лек и същевременно хидратиращ фон дьо тен, шампоан Densi-Solutions - идеален за фина и изтъняваща през менопаузата коса, и специален подхранващ крем за ръце Vichy.

Научете повече за тази възможност ТУК

Доверете се на експертите на Vichy и бъдете спокойни!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти