А дали си купувате правилния размер сутиени?

А дали си купувате правилния размер сутиени?
Снимка: sxc.hu

Лилия Огнянова

Има жени, които не обичат да носят сутиени, но едва ли са много тези, които не притежават нито един в гардероба си. Понякога просто не може да облечеш нещо, ако отдолу не сложиш подходящ сутиен.

Сигурни ли сте обаче, че си купувате правилният размер бельо?

Когато става въпрос за бикини всичко е ясно - за предпочитане са памучните и копринени материи и в никакъв случай бельото не трябва да се впива в кожата, да предизвиква дискомрот и протърквания.

Избирането на подходящ сутиен обаче, се оказва по-трудно.

Според Линда Бекер - собственик на бутикови магазини с нейното име в Ню Йорк, жените масово си купуват неправилен размер сутиени.

Това явление Линда обяснява с факта, че повечето дами си мислят, че бюстът им не се е променил кой знае колко и все още са същия размер, какъвто са били преди няколко години. Това, разбира се, не е изключено да е така, но понякога трябва да се замислим дали бюстът не е претърпял известни промени, които налагат покупката на друг модел и размер сутиен.

Основната функция на сутиена не трябва да е показната, а полезната - да създава удобство, да не пречи на всекидневните действия и тн. Не бива да притиска гърдите, да причинява белези по кожата или дискомфорт.

Когато купувате сутиен е почти задължително първо да го пробвате. Понякога се случва различните марки да имат разминаване в номерцията. Уверете се, че не ви стяга в гръдния кош, че обхваща изцяло бюста ви, без да го смачква, или гърдите да се "подават", или обратното - да ви е прекалено голям и чашките да седят като празни.

Най-сериозен проблем в намирането на подходящия сутиен, имат жените дарени щедро от природата. В повечето случай те са с малка гръдна обиколка, но по-голяма чашка и трудно намират удобно и красиво бельо. За тях ще е най-добре, да си намерят фирма, която шие сутиени по поръчка. Разбира се, това ще оскъпи продукта, но най-важно е здравето и удобството.

Не купувайте сутиен, само защото ви се струва много красив. Трябва да ви става и да не ви притиска никъде. Не робувайте на един единствен модел, а изпробвайте различни. Може да откриете нещо ново, което да ви е по-удобно от старите.

Също така, не спете вечер със сутиен, освен ако лекар не ви го е препоръчал. Пробвайте да носите спортни сутиени и ластични бюстиета. Ще се учудите колко са удобни, пък и изглеждат добре.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Колко често чистите вкъщи?

Абонамент