5 натурални начина да се отървем от зимния пърхот

Зимата може и да носи сняг, но също така и „снежинки“ за скалпа ни!

Проучванията показват, че пърхотът има тенденция да се влошава през зимата, затова е добре да предприемем мерки, когато осъзнаем, че се е появил.

Някои ефективни начини да се отървете от зимния пърхот:

Използвайте шампоан против пърхот

Шампоаните против пърхот съдържат селен сулфид, каменовъглен катран, цинков пиритион или кетоконазол. Тези съставки помагат за премахването на пърхота и предотвратяват растежа на гъбичките по скалпа. Използвайте шампоан против пърхот два пъти седмично в продължение на поне четири седмици за постигане на видими резултати. Не прекалявайте обаче с употребата на тези шампоани, тъй като това може да доведе до повторно образуване на пърхот.

Избягвайте чесането на скалпа

Сухият скалп с пърхот е много сърбящ, а чесането на скалпа само ще го влоши. Люспите падат върху раменете ви и замърсяват косата ви. Притискайте пръстите си си върху скалпа, за да контролирате желанието за сърбеж.

Избягвайте да използвате гореща вода

Зимата може да ви подтикне да използвате гореща вода за миене на косата. Но използването на гореща/топла вода ще направи косата ви накъсана и ще изсуши скалпа. Това е идеална среда за появата на пърхот. Затова използвайте хладка вода за душ.

Масажирайте с масло преди измиване с шампоан

Масажирайте кокосово или бадемово масло всеки път, когато планирате да измиете косата си с шампоан. Това помага за хидратиране на косъма и подхранване на корените на косата. Подобрява кръвообращението в скалпа и се бори с пърхота.

Избягвайте стилизиращи продукти със съдържание на алкохол

Всеки продукт за оформяне на прическа, като лак за коса, сух шампоан или пяна, може да съдържа алкохол, който изсушава скалпа и влошава състоянието на пърхота. Затова избягвайте продукти за оформяне на прическата, които съдържат алкохол.

Превенцията обаче не винаги е опция и понякога дори най-внимателните от нас започват да забелязват „снежинки“ по дрехите си. Затова ви предлагаме най-добрите маски за коса „Направи си сам“, които ще ви помогнат да се отървете от пърхота през зимата. Тези маски съдържат естествени съставки, които облекчават и защитават скалпа и укрепват и овлажняват косата ви.

Вижте галерията ни, за да разберете как да се сбогувате с пърхота по естествен начин през този студен сезон!

5 натурални начина да се отървем от зимния пърхот: лесни маски в домашни условия

За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook ТУК, последвайте ни в Instagram ТУК, намерете ни в TikTok ТУК.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти