2,5 млрд. лири "на вятъра"

Сама съм си виновна
Снимка: Thinkstock

Жените на Острова прахосват над 2,5 млрд. лири за една година, пазарувайки неудобни обувки, става ясно от скорошно изследване.

Средностатистическата британка си купува пет чифта обувки в рамките на 12 месеца, а цената на един от тях възлиза на около 27 паунда.

Вместо обаче дамите да инвестират в удобство - се оказва, че три от тези пет чифта не са били обувани повече от веднъж заради болката, която причиняват на своите притежателки.

По-странното е, че една трета от представителките на нежния пол знаят, че даденият чифт обувки е безкрайно некомфортен при ходене, но се сдобиват с него, защото са възхитени от визията му.

В анкетата са участвали близо 1000 жени.

"Малко са нещата, които могат да помрачат настроението ни така лесно, както неудобната обувка. Повечето от нас искат да изглеждат по най-добрия начин, въпреки напрегнатия си график, а най-ефектният вариант това да се случи е като си набавим чифт модерни и функционални обувки", споделя Лиза Маккартен, един от експертите, участвали в проучването.

Данните показват, че 68% от дамите прекарват поне един ден седмично в носене на обувки, които им убиват. Освен това подобен тип обувки престояват в женския гардероб близо година, преди да бъдат изхвърлени или дадени на някого, независимо, че са били обути само един единствен път.

Мнозинството от запитаните са разказали, че имат средно по четири чифта обувки, които слагат, само когато са на вечеря, за да не им се налага да се разхождат с тях, пак поради факта, че са доста неудобни.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Колко често чистите вкъщи?

Абонамент