Създадено за Revalid®

Мъжете и косата - голямата, но тайна любовна история

Мъжете и косата - голямата, но тайна любовна история
Снимка: iStock/ Getty images/ Freepik

Сигурно сте попадали на онази шега, според която на рафта с мъжка козметика има само един продукт за цялото тяло, а на рафта с женска козметика има кремче за всяка зона, включително „крем за левия лакът”.

Истината е малко по-различна и е време да отворим по-широко темата за мъжете, козметиката им и грижата, която всъщност трябва и искат да полагат за външния си вид.

Ще започнем направо с „тежката артилерия” - темата за косата. Отношението на всеки мъж към косата му спокойно можем да определим като Голямата тайна любовна история. Мъжът може и да не показва чувствата си, но той много, много държи на косата си. В същото време обаче повечето мъже, а и жени, вярват сляпо на няколко мита, свързани с косата, които сега ще разбием на пух и прах, за да поставим на тяхно място онези истини и добри навици, които ще помогнат на мъжа да запази косата си здрава и красива възможно най-дълго време.

Мит 1: Няма значение с какво се мие мъжката коса, защото е къса

Всъщност не е вярно. Козметиката за косата на мъжете е също толкова важна, колкото и козметиката за коса за жени. И в двата случая говорим за задължителната грижа за скалпа, за корена на космените фоликули и за здравето на косата. Когато не се полагат адекватни грижи за косата и скалпа, косата започва да страда - не се снабдява с достатъчно хранителни вещества от корена, не задържа достатъчно влага и в крайна сметка отслабва и започва да пада.

Ето защо изборът на грижа за мъжката коса е много важен. Затова швейцарската марка за козметика за коса Revalid е е разработила продукт, който да отговоря на нуждите точно на мъжката коса. Новият продукт е част от серията им за косопад, която успешно вече е от няколко години на българския пазар. Всички продукти от серията съдържат иновативната активна съставка Redensyl®, която стимулира стволовите клетки на космените фоликули и по този начин ефективно стимулира растежа на косата. Новият енергизиращ шампоан за мъже, освен Redensyl®, съдържа и иновативната активна съставка SantEnergy™, която има същото действие като на чист кофеин – подхранва склапа и го предпазва от негативното влияние на околната среда, стимулира растежа на косата и увеличава плътността на косъма.

Серията включва новия Revalid® енергизиращ шампоан за мъже, Revalid® стимулиращ шампоан и Revalid® Regrowth Serum.

D
Снимка: Revalid

Активните съставки стимулират и ободряват космените фоликули, като ги предпазват от оксидативно увреждане, укрепват косъма и насърчават растежа на косата. Формулата и на двата шампоана е обогатена с екстракт от пелин от швейцарските Алпи, който нежно почиства и овлажнява сухия скалп и косата.

Мит 2: Мъжката коса трябва да се мие всеки ден

Честото миене на косата отмива защитния слой от скалпа на главата и така може да се наруши баланса на кожата, а това да доведе до пърхот. Косата е добре да се мие поне на всеки 2 или 3 дни, а ако все пак се налага ежедневно миене, да е с шампоан, предназначен за ежедневна употреба.

Мит 3: Мъжете не се притесняват от косопад

Точно както жените, така и мъжете се вглеждат със загриженост в огледалото и обръщат внимание на линията на косата. С годините е нормално тя да се отдръпва назад или да се получават т.нар заливчета - косата оредява от двете страни на челото, но в средата остава относително гъста.

Не са малко случаите на почти пълна загуба на коса, породено от генетична предразположеност или други физиологични фактори.

Каквато и да е причината за косопада, загубата на коса може да се отрази драстично на самочувствието на мъжа. Тук е мястото на подкрепящото внимание от близките, както стартирането на адекватна грижа за косата още в млада възраст.

Мит 4: Обръсването на главата може да заздрави косата

Космите на главата са изградени от протеини и кератин. Те не се влияят по никакъв начин от манипулациите, които прилагаме на косъма след като излезе от корена в кожата. Единствената причина скоро поникналата коса да изглежда по-здрава е, защото все още не е подложена на външните фактори, влиянието на козметиката и начина на живот.

D
Снимка: Revalid

Мит 5: Каквото и да правя, все ще си оплешивея

Когато оплешивяването е генетично предопределено, на човек му се струва, че няма никакъв шанс да се измъкне от съдбата си. Истината обаче е, че с начина си на живот можем доста да подобрим или влошим определеното от гените. Пушенето, алкохолът, мазните храни, наднорменото тегло - това са състояния, които не се отразяват добре на здравето на косата.

И обратно - балансираната диета, редовното спортуване и правилната грижа с шампоан и серум против косопад още преди да се е задълбочил проблемът, ще се отразят положително на начина, по който изглежда косата.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти