-
1/3. Най-вкусните и популярни турски разядки
Хайдари
Тази лека разядка на основата на цедено мляко и чесън, подходяща за топлите летни дни, е традиционна за турската кухня. Напомня за българския катък, но в турския вариант са включени други подправки като изсушен джоджен, копър, червен пипер и чесън, което придава пикантен вкус на тази лека храна.
Необходимите продукти са:
♦ Цедено кисело мляко - 500 г
♦ Краве сирене - 150 г
♦ Масло - 50 г, което трябва да се разтопи на котлона
♦ Сух джоджен - 2 с.л.
♦ Копър - с.л.
♦ Сол - 1 ч.л.
♦ Червен пипер- 1 ч.л.
♦ Чесън - 3 скилидкиВсички съставки се смесват и разбъркват, а червеният пипер се поръсва накрая. Разядката е вкусна с препечени филийки или тънки питки. Може да се нареже прясна краставица или морков на ленти и да се топи в разядката.
Най-вкусните и популярни турски разядки
36688
Още от галерии
Хороскоп за деня
Каква си според асцендента си
Магическата топка
Виж Съновника на Edna
Виж Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Най-четени
- Сънуваш, че си бременна? Ето какво означава това
- Колко секс трябва да правите на 20, 30, 40 и 50+ години?
- Какво ще стане, ако ядете лъжичка куркума на ден
- Благовещение е! Ето поверията за здраве и успех
- Трагичната любовна история, която промени Мерил Стрийп
- Как да разпознаеш паник атаката и да я преодолееш