-
2/3. Най-вкусните и популярни турски разядки
Мухлама
Тази разядка се готви и затова може да се ползва не само като предястие, но и като основно ядене, гарнирана със салата.
В голям тиган се разтопяват 50 г масло. В него се добавят 4 лъжици царевично брашно и се запържва 3-4 минути. Към запърженото брашно се наливат 350 мл вода, 1/3 ч.л. сол и се оставя да ври, докато се сгъсти. Предварително се настъргват 150-200 г кашкавал и той се слага към сгъстената смес, като се обърква, за да се смеси. Кашкавалът трябва да се разтопи и да се получи еднородна смес.
Мухлама може да се консумира както топла, така и студена - и в двата варианта вкусът е уникален. Може да се поръси с канела, както я поднасят в Турция, нашите вкусови рецептори обаче ще оценят по-добре чистия вариант.
Най-вкусните и популярни турски разядки
33406
Още от галерии
Хороскоп за деня
Каква си според асцендента си

Магическата топка

Виж Съновника на Edna

Виж Тайна на деня

Изтегли Късмет на деня

Изтегли Карта Таро на деня

Най-четени
- Булка изобличава бъдещия си съпруг пред олтара
- Благовещение е! Ето поверията за здраве и успех
- Каква женска сила е закодирана в името ти според нумерологията
- Вечерта преди Благовещение небето се отваря - пожелайте си нещо!
- Десет думи, които привличат късмета
- Сакралното значение на тази цифра от рождената година