-
2/3. Най-вкусните и популярни турски разядки
Мухлама
Тази разядка се готви и затова може да се ползва не само като предястие, но и като основно ядене, гарнирана със салата.
В голям тиган се разтопяват 50 г масло. В него се добавят 4 лъжици царевично брашно и се запържва 3-4 минути. Към запърженото брашно се наливат 350 мл вода, 1/3 ч.л. сол и се оставя да ври, докато се сгъсти. Предварително се настъргват 150-200 г кашкавал и той се слага към сгъстената смес, като се обърква, за да се смеси. Кашкавалът трябва да се разтопи и да се получи еднородна смес.
Мухлама може да се консумира както топла, така и студена - и в двата варианта вкусът е уникален. Може да се поръси с канела, както я поднасят в Турция, нашите вкусови рецептори обаче ще оценят по-добре чистия вариант.
Най-вкусните и популярни турски разядки
Още от галерии
Хороскоп за деня
Каква си според асцендента си

Магическата топка

Виж Съновника на Edna

Виж Тайна на деня

Изтегли Късмет на деня

Изтегли Карта Таро на деня

Най-четени
- 40 години по-късно: Как изглеждат днес Меги и Ралф от "Птиците умират сами"
- Кой празнува имен ден днес?
- Реши този ТЕСТ и научи неподозирани истини за себе си
- Утре е Голяма Богородица, тази нощ се сбъдват най-силните ни желания
- Как да възстановим щитовидната жлеза и да активираме метаболизма си
- 5-те най-големи грешки на жените в леглото