-
2/11. Кулинарна обиколка на великденските ястия по света
Италия
При италианците великденската трапеза винаги е украсена богато с традиционните италиански сладкиши с плодове, ядки, предлага се и сладко вино. В Милано се пече великденската Коломба, характерна за града, поръсена с едра бяла захар и много бадеми. Този десерт, наричат Colomba Pasquale, е приготвен от най-хубаво брашно, което имат италианците, мая, яйца, масло, захар, и винаги с глазура и поръсен с много бадеми и често се предлага във формата на гълъб - символ на Светия Дух.
По това великденско време Италия е залята от шоколадови яйца, пълни с изненади и всички увити в цветни гланцирани хартии.
Интересното е това, че на Великден се предлага по изключение салам и сладкиш, който наподобява нашата баница, но е с плънка и е известен под името Torta Rustica. Предлага се с вермут.
Кулинарна обиколка на великденските ястия по света
Още от галерии
Хороскоп за деня
Най-четени
- Днес почитаме покровителя на семейството свети Мина, имен ден имат...
- Тримата мъже, с които е била Кейт Мидълтън, преди да се омъжи за принц Уилям
- 6 закона за "там долу", които всяка жена трябва да спазва
- 10 натурални начина за избелване на зъбите в домашни условия
- 11 плода и зеленчука, които помагат в свалянето на килограми
- Вечните закони на кармата
