Паста с наденица, ябълки и горгонзола
Ябълките и пастата с козе сирене е комбинацията от сладки и солени вкусове, която никога не сте предполагали, че ви е необходима. Това ястие отнема само пет минути подготовка и 20 минути за готвене. Първо сварете пастата и заделете 1 ч.ч. от водата за после. Междувременно загрейте голям тиган на средно силен огън. Добавете маслото и пикантната италианска наденица (или друга според предпочитанията ви) – надробете я с дървена лъжица и гответе, докато стане златистокафява. Добавете лука и солта и гответе още 3 минути, докато лукът омекне. Добавете ябълките и варете още около 4 минути, за да омекнат. Добавете пастата и половината от натрошената горгонзола, заедно с водата от пастата и разбъркайте добре. Продължете да бъркате и да добавяте постепенно останалата горгонзола, докато се образува лек кремообразен сос с водата от пастата. Сервирайте със свежа рукола.