Тиквена карбонара
Кой да предположи, че карбонарата може да стане дори още по-вкусна, ако ѝ се добави тиква?! Тази перфектна есенна вечеря се приготвя за по-малко от 30 минути! Първо сварете пастата с 2 минути по-малко, отколкото е показано на опаковката, и си отделете ½ ч.ч. вода. Междувременно в блендера добавете тиквата, пилешкия бульон, 1 яйце, 1 жълтък, пекорино, индийско орехче и черен пипер. Пюрирайте, докато стане гладка смес. След това в загрят тиган сложете панчетата (или обикновен бекон) за около 5 минути или докато стане златист и хрупкав. Добавете чесън, лук и сол в тигана и гответе, като бъркате често, докато лукът омекне. Добавете сварената паста в тигана, поръсете с пармезана и добавете ¼ чаша от водата, в която сте сварили пастата. Добавете тиквената смес към пастата и варете още 2 до 3 минути, добавяйки още от водата, колкото е необходимо, докато сместа леко се сгъсти и покрие добре пастата. Не забравяйте да разбърквате постоянно! Поднася се с допълнително пармезан, черен пипер и магданоз по желание.