-
3/4. 3 важни стъпки към перфектния ориз, които често пренебрегваме
3.Оставете го да почине
След около 12 минути течността трябва да се абсорбира. Ако сервирате ориза сега, ще видите, че най-горният слой е по-пухкав от този под него, който може да бъде много по-влажен и чуплив. Сега трябва да проявите търпение.
Нека оризът стои далече от огъня поне за 5 минути или най-много 30, необезпокояван и под капак. Това позволява на влагата да се преразпредели, което води до по-равномерно структура на слоевете.
Разбира се, ако искате може да готвите ориза в специална тенджера за ориз. Но ако не ви е нужно толкова голямо количество, по-добре да си спестите тази покупка и да продължавате да го готвите на котлон.
3 важни стъпки към перфектния ориз, които често пренебрегваме
37339
Още от галерии
Хороскоп за деня
Каква си според асцендента си
Магическата топка
Виж Съновника на Edna
Виж Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня