-
2/4. 3 важни стъпки към перфектния ориз, които често пренебрегваме
2. Прост метод за готвене
Има много различни методи за готвене на ориз, но най-простият е методът на абсорбирането: оризът се приготвя в измереното количество вода, така че по време на приготвянето цялата вода да се абсорбира. Тъй като нивото на водата ще падне, парата ще завърши готвенето.
Ключът към този метод е да определите точното количество вода. Като общото правило е да използвате 1-1/2 до 1-3/4 чаши вода на чаша дългозърнест бял ориз, а обикновеният ориз се вари в съотношение 1:3 с вода.
Имайте предвид, че повече вода ви дава по-мек и лепкав ориз, а по-малко вода води до твърд ориз, подходящ за оризови салати.
3 важни стъпки към перфектния ориз, които често пренебрегваме
Още от галерии
Хороскоп за деня
Каква си според асцендента си

Магическата топка

Виж Съновника на Edna

Виж Тайна на деня

Изтегли Късмет на деня

Изтегли Карта Таро на деня

Най-четени
- 40 години по-късно: Как изглеждат днес Меги и Ралф от "Птиците умират сами"
- Кой празнува имен ден днес?
- Реши този ТЕСТ и научи неподозирани истини за себе си
- Утре е Голяма Богородица, тази нощ се сбъдват най-силните ни желания
- Как да възстановим щитовидната жлеза и да активираме метаболизма си
- 5-те най-големи грешки на жените в леглото