Пътувай с Edna.bg към: Рим - какво можете да видите там за 3 дни

рим
Снимка: iStock

Светла Тодорова

Ако преди векове изразът, "Всички пътища водят към Рим", е носил чисто стратегическо значение (римляните, тръгвайки да завладяват нова територия, първо изграждали път до нея ) то и днес максимата важи с пълна сила, но от туристическа гледна точка - Рим и Италия са сред най-посещаваните и желани дестинации от пътешествениците от цял свят.

Рим е огромен, но ако сте за първи път, с добро планиране на екскурзията за три дни могат да се посетят топ забележителностите. За щастие, голяма част от тях се намират на пешеходно разстояние една от друга, разположени в централната част на града. Хотел или апартамент в този район, ще ви улесни откъм предвижване и ще можете да обикаляте пеш.

рим
Снимка: Светла Тодорова/личен архив

Безспорно всички пътища в Рим водят до Ватикана и Колизеума. Силно препоръчително е предварително да купите билети специално за тези две места! Опашките са фрапиращи ( особено за влизане във Ватикана). Повечето сайтове, продаващи онлайн билети, предлагат доста опции откъм цени, различни турове, това да бъдете с гид или сами в обекта, пропускане на опашките и други удобства. Ако сте късметлии може да намерите билети и на доста ниски цени за вашите дати, затова отделете време и разровете сайтовете. 

Ние сме изключително доволни от getyourguide.com! Коректни и точни с клиентите си! Купувайки билет, ще получите и локация на офиса им. Там се събира групата, заявила посещение на конкретния обект в този ден и час, взимате слушалки, изчаквате гид и тръгвате към мястото. Така се озовахме директно в музеите на Ватикана, пропускайки километрична опашка (обърнете внимание дали билетът, който купувате, има тази опция)!

рим
Снимка: Светла Тодорова/личен архив

Предварително купените билети ви спестяват много нерви и часове чакане, а това е време, което може да използвате за разходки до други прекрасни места в града, а те никак не са малко.

Туровете във Ватикана и Колизеума отнемат около 3- 4 часа. С придвижването до там половината ден ви отива за тези места. За по-голямо удобство ги разделете в отделни дни. Задължително минете покрай Колизеума и вечерта, когато е красиво осветен, стават прекрасни снимки!

За три дни в Рим може да разпределите времето си така:

Първи ден – Колизеумът и Римският форум, обяд в района, Фонтанът ди Треви, Испанските стълби, почивка за кафе в района, вечеря и разходка до Колизеума вечерта.

рим
Снимка: Светла Тодорова/личен архив

Втори ден – Ватиканските музеи и Базиликата Свети Петър, обяд и почивка в района, река Тибър и замъкът Сан Анджело, кафе и почивка на пиаца Навона, Пантеонът, вечеря в бохемския квартал Трастевере.

Трети ден - Хълмът Капитолия, площад Венеция и монументалния комплекс Виториано (мястото предлага асансьор, който ви качва на панорамна тераса, от която се разкрива впечатляваща гледка като от птичи поглед към Рим, входът за асансьора е 15 евро за възрастните, децата се качват безплатно, зоната е в близост до Колизеума)

Градът е прекрасен, романтичен и величествен с богатото си културно наследство. Предлага безкрайни възможности за разходки и дали ще се слеете с тълпите туристи или сами ще откриете своите местенца, то едно е сигурно – със сигурност ще имате желание да се върнете отново, защото - всички пътища водят към Рим и романтична Италия.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти