Усещам се жена

Катето Евро
Снимка: Личен архив

Катето Евро

Edna жена винаги знае как да се справи със ситуацията. Животът ме научи да бъда гъвкава и смела. Това се отнася и до най-малката подробност в битов порядък.

Работя усърдно седем дни в седмицата. Научих се да ставам рано. Подготвям се за следващия ден вечер до късно, а междувременно правя ремонт. Знаете какви са мъжете. Знаете какви са и майсторите. Както се казва, оставят си ръцете и в буквалния и в преносния смисъл.

Работата никога не ме е плашила. Аз съществувам чрез нея. Тази пролет отново започвам на чисто. Нови лалета, нов сорт домати в градината, нови намерения. Действията ме карат да се чувствам жива, бездействията са ми чужди като непрочетени пиеси.

Докато тече ремонтът у дома и докато се чудя как да изляза на глава с "майсторите", гледам всичко да си дойде на мястото. Ние, жените, непрекъснато трябва да подреждаме. Подреждаме дома си, градината, слагаме в ред и своите мъжки половинки. Без нас мъжете са изгубени.

Красотата е в симетрията, нали така?

Липсата на време е оправдание за несвършената работа. Секундите летят със скоростта на светлината, но при добро желание могат да бъдат вечност, в която времето стига за всяко добро намерение.

Не приемам самосъжалението. Може би, понеже не познавам леността, отнасям се скептично към инертните хора. За самосъжалението се изисква твърде много време, с каквото всъщност изобщо не разполагаме.

Edna жена трябва да умее да бъде силна. Да обича, когато има какво да обича. Да не изпада в униние, когато любовта си е отишла, защото единственото сигурно нещо на този свят е смъртта. Жената трябва да бъде енергична и да бъде отдадена преди всичко на себе си. Така ще познае и онази увереност, заради която се харесва на другите.

Ако сега ме попитат за какво не съжалявам на този свят, ще отговоря по следния начин: "Не съжалявам за това, което съм." За това, че не просто се родих жена, а се съхраних като такава през всичките тези години. Трудностите каляват не само характера, те развиват и чувствата ни. А моите са силни като пролетни бури.

Да се усещаш жена – това е състояние, за което не е наложително до теб да присъства Ал Пачино. Между работата, цветята и доматите в градината, отминалите любови и потенциалната възможност за поредна такава, аз живея живота си на пълни обороти.

На нас, жените, така ни отива.

Пишете на Катето Евро на edna@netinfo.bg.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти