Скъпа, какво ще ядем?

храна двойка
Снимка: Thinkstock

Александър Петров

Ще ми ядеш ушите!

Нямах нищо против, предвид перфектната ушна мида, която има приятелката ми, но все пак… имах странното чувство, че вечерята ни няма да са малките й ушаци…

Май се беше поизнервила малко и отиде в другата стая. Нямаше как да знам дали причината е в този въпрос, който постоянно задавах, но помня, че същата вечер порцията ми се състоеше в няколко стръка рукола, отлежаваща в хладилника от 3-4 дена.

Сега ще си кажете „Ами, вземи сготви ти, бе, готоване! Жената не е създадена да обслужва мъжа“.. Аз готвя, бе хора, готвя... ама ми е трудно да измислям какво. Това е феномен – да се карам с приятелката си, защото нямам против да сготвя, обаче не можем да измислим рецептата. 

храна двойка
Снимка: Thinkstock

След като приключих с руколата, отидох при ушите на гаджето си и с нея проведохме сериозен разговор:

- Това ли ще ни е животът от тук нататък? Да се чудим какво да ядем? – почти през сълзи, но умираща от глад, ме попита тя.
- Ами, за да живеем трябва да ядем бе пиленце, неизбежни са тези разговори! – прималял, позеленял, но мъдър отвърнах аз.
- Не искам да се превърнем в Мими и Ники, дето се разделиха заради някакви битовизми…
- Е, те се разделиха, защото тя го замеряше с чинии, това не е точно битовизъм… 
- Да, ама накрая Ники си излизаше баш бит…Както и да е, не искам животът ни да се върти около храната и около това какво има да се върши вкъщи – върна се на темата тя.
- Казваш това, само защото си чела или някой ти е вменил, че битовизмът е лошо нещо! На мен пък ми доставя страшно удоволствие да си споделям дома с теб, да се грижим заедно за него, да мием зеленчуците паралелно в двете мивки, които си купихме, за да можем да прекарваме повече време един с друг. А и да става по-бързо салатата. Всичко с теб ми харесва. Освен да мислим какво да готвим, разбира се, ама... то не може само цветя и рози. Същото мислиш и ти, сигурен съм, защото те познавам! 

храна двойка
Снимка: Thinkstock

„Уверявам те, че най-важното от всичко е да не си създаваме грешни идеали и да не се опитваме да се променяме според наложени от други хора мнения и фалшиви стандарти за успешен съвместен живот. Защото тогава наистина ще се избием!“

На следващия ден след работа й подарих солница. Вечерта спах на дивана. 

Изпращайте ми своите мнения, съвети и смахнати истории на имейл petrov.edinbg@gmail.com, както и в Инстаграм @alexdimpetrov

Още от Александър:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти