Порно ли е изневярата?

Александър Петров

Един от последните имейли, които получих, силно ме озадачи. Копирам без редакторска намеса:

Уважаеми г-н Петров, следя вашите статии в Edna.bg и харесвам чувството ви за хумор и мнението ви по повечето въпроси, които поставяте. Сега обаче аз ще поставя един въпрос пред Вас – хванах мъжът ми да гледа порно. Последва страшен скандал. Той се опитваше да ми обясни, че това е нормално, но аз се чувствах все едно ми изневерява. Не мога да приема факта, че мога да бъда заместена от екран на компютър. Оттогава спим разделени – той в хола, аз в спалнята. Да си гледа на спокойствие! Въпреки че вероятно мнението Ви ще се припокрива с това на мъжа ми, кажете ми, според Вас права ли съм и не е ли порното предпоставка за изневяра на живо? Успех на Вас и на страхотния екип на Edna.bg! Чета ви с удоволствие!

Ситуацията изисква да постъпя отговорно и да погледна въпроса от всички ъгли, затова освен на собственото си мнение, ще се опра и на двата най-обективни стожера, обособяващи моето мнение по всякакви теми – учените и народът!

двойка секси секс
Снимка: Thinkstock

В psychologytoday.com, например, хората са публикували изследване на учени, проведено в САЩ и Испания на тема „Изневяра ли е да гледаш порно?“. В Щатите 73% отговарят отрицателно, а в Испания цели 77% смятат, че да гледаш порно не е никаква изневяра.

Мнението на народа дава сходни резултати. В Библията на родните секс неволи - форумите, нямаше как да не е засегната темата за порното като изневяра.  

Там djstyle пита:
Гледането на порно, изневяра ли е? (Въпрос към хората, които си имат половинка). Не търся хапливи коментари, просто питам, защото подметнах на приятелката ми, че понякога гледам и на нея не й се хареса много.

А ThroughStruggle отговаря:
Да, трябва да скъсате.

Kartacha допълва:
Самоубий се!

И едно мнение, в което има смисъл, дава badsector:

Не само, че не е изневяра, ами е най-лесният начин да се въздържаш от изневяра.

секс
Снимка: Thinkstock

Уважаема госпожо от имейла, да хванете мъжа си да гледа порно, е все едно той да ви хване да правите салата. В тълковния речник срещу изневяра пише: „нарушаване на вярност, обикновено в любовта“. Аз създадох обаче друго определение:

Изневяра е всяка двустранна сексуална или любовна интеракция между двама души, при които поне единият е обвързан.

По тази логика дори използването на вибратор от страна на жената е повече изневяра от това мъжът да гледа порно. Разбира се и двете нямат нищо общо с прелюбодействането.

Мъжът Ви си е вкъщи, на топло пред компютъра – нито е при любовница, нито при бивше гадже, нито на командировка с колежка. Съветът ми, госпожо, е да си го приберете от дивана и да си пуснете заедно едно бясно порно. 

П.С.:
Ако бях хванал приятелката си с вибратор в… ръка, да кажем, и някой ме беше посъветвал да си я взема и заедно да си ползваме вибратора, признавам, че щях да се почувствам особено. Но това е различно… нали?

Изпращайте ми своите мнения, съвети и смахнати истории на имейл petrov.edinbg@gmail.com, както и в Инстаграм @alexdimpetrov!

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти