Рецептите на Катето Евро: Пиле по Кокалянски

г
Снимка: Катето Евро

Катето Евро

Кокаляне е мястото, където живея. Тук се чувствам най-спокойно и приятно.

Тук е моят терен за готвене, всички тези рецепти, които ви представям, са вдъхновени именно от атмосферата в Кокаляне.

Затова и днес реших да ви представя една рецепта за пилешко, както го правят хората тук, в селото. 

Трябват ви:

1/2 кг пилешко месо (разрязано на парчета)
няколко средноголеми картофа
4 глави лук
2 ч.л. къри на прах
сол
черен пипер
олио

Ето и техниката на приготвяне:

Задушавате в олио 4 глави лук, добавяте парчетата пиле, сол, черен пипер и 2 чаени лъжици къри на прах.

Варите около 1 час на много бавен огън, след това добавяте картофи на малки кубчета и готвите до готовност. Ние в Кокаляне така го правим пилето - с къри! И се получава чудесно!

г
Снимка: Катето Евро

Вижте още:

Рецептите на Катето Евро: Пилешки гърди с три вида сирене и сметана
Рецептите на Катето Евро: Лесна торта
Рецептите на Катето Евро: сладкиш "Чорлавата Кейт"
Рецептите на Катето Евро: ягодово тирамису
Рецептите на Катето Евро: телешки език с ризото
Рецептите на Катето Евро: ориз с месо по дядова рецепта

Снимка: netinfo

Пишете на Катето Евро на edna@netinfo.bg.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти