Кокаляне е мястото, където живея. Тук се чувствам най-спокойно и приятно.
Тук е моят терен за готвене, всички тези рецепти, които ви представям, са вдъхновени именно от атмосферата в Кокаляне.
Затова и днес реших да ви представя една рецепта за пилешко, както го правят хората тук, в селото.
Трябват ви:
1/2 кг пилешко месо (разрязано на парчета)
няколко средноголеми картофа
4 глави лук
2 ч.л. къри на прах
сол
черен пипер
олио
Ето и техниката на приготвяне:
Задушавате в олио 4 глави лук, добавяте парчетата пиле, сол, черен пипер и 2 чаени лъжици къри на прах.
Варите около 1 час на много бавен огън, след това добавяте картофи на малки кубчета и готвите до готовност. Ние в Кокаляне така го правим пилето - с къри! И се получава чудесно!
Вижте още:
Рецептите на Катето Евро: Пилешки гърди с три вида сирене и сметана
Рецептите на Катето Евро: Лесна торта
Рецептите на Катето Евро: сладкиш "Чорлавата Кейт"
Рецептите на Катето Евро: ягодово тирамису
Рецептите на Катето Евро: телешки език с ризото
Рецептите на Катето Евро: ориз с месо по дядова рецепта
Пишете на Катето Евро на edna@netinfo.bg.