g
Снимка: Thinkstock

Парфюмите на лято 2018

Въпреки че изборът на парфюм е индивидуален и всеки човек има свое отношение към ароматите, в горещите месеци е добре да се следват някои препоръки при селекцията.

Летните аромати са свежи и леки.

Често са по-леки и по-слаби версии на популярни парфюми. За разлика от тежките и мистериозни есенно-зимни ухания, летните парфюми са с дъх на свежи цветя, сочни плодове, морски полъх, зелена трева и дори сладкарски изкушения.

Съблазнителни и изкушаващи, те имат силно влияние върху противоположния пол, така че очаквайте страстни летни емоции.

Заради по-честото къпане и от слънчевите лъчи през лятото кожата ни се изсушава. Затова е добре да избираме ухания без или с по-малко алкохол. Също така е препоръчително в горещите дни и нощи парфюмите да се съхраняват в хладилника.

Друга екстра на летните аромати са удобните за носене флакони.

Моята селекция парфюми за лято 2018 изглежда така:

AQUA Kenzo

За нея, дръзко потапяне в изцяло нова формула: единствена по рода си есенция от сочна и привлекателна мандарина, която дава тон в експлозията от свежест.

Въздействието на зеления касис наелектризира и намеква за предстоящата изненада: пъстроцветен изблик! Ултра хрупкави листа от малина придават нова енергия. Пристрастяващо и необичайно дуо, див и омагьосващ тандем, озарен от ослепителната чувственост на венчелистчета магнолия.

За него, гмуркане в контрастираща вода, създадена от дуото Ан Айо и Филип Романо. Свеж и разтапящ се розов пипер „плисва“ върху листа от леска в своеобразна среща тет-а-тет между уникални и пристрастяващи растителни акценти. „Хрупкаво“ и вкусно сандалово дърво влиза в съюз със гладък и скъпоценен кедър, за да ни изненада и да придаде изтънченост, която вибрира с чувственост и е почеркът на този свеж и стилен дървесен аромат.

Снимка: netinfo

Dior J'adore in Joy

Силно сетивна композиция, J'adore in Joy провокира множество емоции. Изненадващата солена нотка fleur de sel ("цвете от сол") разцъфтява около легендарните цветя на J'adore – жасмин самбак, нероли и тубероза. Центърът на тази прецизна структура е иланг иланг. Красиво и опияняващо тропическо растение, иланг иланг е ценен заради екзотичните си флорални нотки и моментално чувствено привличане. Композицията се допълва от медената плътност на сочна праскова. Тези чувствени съюзници композират ефирен, солен нектар, освежаващ като красив зрял плод.

Снимка: netinfo

Lanvin Modern Princess Eau Sensuelle
Леденият ефект на експлозивен, удивителен грейпфрут е като жизнерадостен полъх – той си подхожда съвършено с кадифеното, сочно ухание на червена праскова. В основата на деколтето, Eau Sensuelle разгръща последователно своята структура: неговите флорални сърдечни нотки разкриват деликатния аромат на листенца божур и бял жасмин. Муселинен шлейф от цветя с наситена чувственост. За да е още по-пристрастяващ, парфюмеристът комбинира кадифеното, обгръщащо ухание на сандалово дърво с бял мускус за едновременно дървесен и кадифен ефект.

Снимка: netinfo

Hermes Eau de citron noir

Вдъхновена от универсалността на Eau d’orange verte, оригиналният Hermès Cologne, Кристин Нажел иска да внесе съвременни, енергични и елегантни нотки в класическата тема на Cologne, в стилистично упражнение, което изисква изключителна виртуозност от страна на всеки парфюмерист. Започвайки с оригиналните хеспериди, цитрусите, тя създава прозрачна, но трайна свежест. Резултатът е Eau de citron noir, парадоксален като името на плода, който го отличава.Този малък, свеж лайм се вари в солена вода, а после се суши на слънце много седмици. Постепенно цветът му става дълбоко кафяв, почти черен; ароматът му става мек и опушен. Така Кристин Нажел пресъздава напрежението, което я е пленило, съчетавайки поразителната и експлозивна енергия на цитрусите с дълбочината на леко опушените и дървесни нотки на черен лайм. Тази нова нотка е изразена в контраст на светлина и сянка, чрез подчертано тъмно синьо, дълбок и изтънчен оттенък в дъгата на Hermès Colognes.

Снимка: netinfo

Carolina Herrera Good Girl Velvet Fatale

Carolina Herrera лансира Good Girl Collector Edition Velvet Fatale, ново колекционерско издание на успешния парфюм Good Girl Eau de Parfum, един от най-продаваните аромати в последните години по света. Иконичната обувка, доказано глобален хит, е обвита в червено кадифе, дизайн, който акцентира върху чувствеността на аромата. Този нов флакон придава нова величина на ориенталския-цветен аромат, базиращ се на блясъка на жасмина и топлината на зърната от тонка.

Снимка: netinfo

Narciso Eau de parfum rouge

Ароматната линия Narciso винаги е приемала цвета като ключов елемент. Цветовете, избрани за всеки аромат, са внимателно обмислени, те излъчват послание. Ярко червеното на eau de parfum rouge улавя свирепата сила на привличането. Емблематичното сърце от мускус е оживено от изтънчен букет от българска роза и ирис. Наситени амброви дървесни нотки - тонка, ветивер, бял и черен кедър изпълват аромата.

Снимка: netinfo

Mademoiselle Rochas EDT

Ароматът започва с изблик на смях: розов пипер, листа виолетка и касис - плодов гъделичкащ коктейл, който излъчва съблазън. Лекото му сърце разкрива букет от бели цветя, кадифени розови листенца се смесват със слънчевата чувственост на жасмин самбак, енергизирани от свежестта на орлови нокти. За да подсили съблазнителните фасети, кедър, бензое и бял мускус подчертават дискретността и естествената чувственост на следата му.

Снимка: netinfo

Tom Ford Eau De Soleil Blanc

Ярки топ нотки на кора от горчив портокал, бергамот и сочен петигрен дават моментален тласък от жизненост. Семена от кимион, розов пипер и кардамон се вливат в емблематичното  начало от шам фъстък с нотка от подправки. В сърцето на аромата събрани сутрин пъпки от марокански портокалови цветчета разпръскват слънчеви лъчи в мечтателната бленда от богат нектар от жасмин, тубероза и иланг иланг от Коморските острови. Финалните нотки на Coco de Mer, кехлибар и ванилия внасят балансираща топлина в кипящия аромат.

Tom Ford Private Blend Fucking Fabulous Eau De Parfum

С име, което казва всичко, жизненото начало прави моментално впечатление, докато градинският чай и лавандулата предизвикват вниманието с ароматната си любовна игра. Възхитителен горчив бадем и нотка ванилия придават изобилие на текстурата в сърцето от кожа. Напоено с корени и цветове от ирис, плътното сияйно тяло на аромата гъвкаво разкрива изключителната си красота. Пристрастяващи зърна от тонка и разточителна кожа предизвикват кехлибарените вторични нотки да отекват с топъл блясък. Ултра фини светли дървесни нотки създават уверено усещане за чист лукс с кремообразен финал.

Снимка: netinfo

Van Cleef & Arpels Néroli Amara

Вдъхновен от възхитителното ухание на цветовете на лимона и горчивия портокал, парфюмеристът Куентин Биш отдава почит на приказната представа за нероли. Облак от безтегловни венчелистчета, освежаващи толкова, колкото и купа с цитрусови плодове, ви обгръщат като полъх топъл въздух, с пищността на цвете, разцъфнало под слънцето. Композицията е богата на контрасти и създава изненадваща алхимия.

Снимка: netinfo

Paco Rabanne 1 Million Lucky и Lady Million Lucky

Lady Million Lucky: революция на розата, която разрушава границите ви, изпълвайки стаята с чисти чувства. Избухващ малинов тласък, леко ви дразни с прекрасния си гурме аромат. Сладострастното санталово дърво ви кара да прескочите границите си. Еуфорична алхимия. Пристрастяването към късмета се роди.  

1 Million Lucky: възбуждаща треска, която контролира сетивата. Остра нотка от зелена слива. Ароматът те сграбчва с мъжествени, дървесни нотки. Разтърсва желанията ти с нотки от сладък лешник. И всичко това едновременно. Веднъж вдишвайки го и светът е ваш. Вземете го. Щастливците живеят дълго!

Снимка: netinfo

Eisenberg Eau Fraiche за нея и за него

За нея: Парфюм с ефирна елегантност, разтварящ се със свежата спонтанност на бергамот и розов пипер, които се възпламеняват в комбинация с комфортните и запленяващи нотки на лавандула. Този изискан полъх хармонира с уханията на джинджифил и хвойна, събуждайки нова чувственост. Базови нотки от ветивер и сандалово дърво умело завършват този сияен парфюм.

За него: Освежаващ бриз от грейпфрут се разгръща с връхните нотки и се смесва в сърцето с ароматичните акорди на естрагон и салвия. Подправъчната чувственост на хвойна и джинджифил внушава сила и дълбочина, омекотена от модерното и дискретно ухание на лавандула. Ветивер и сандалово дърво елегантно завършват чистия подпис на този парфюм: истинско класическо свежо ухание.

Снимка: netinfo

Парфюм Avon Luck Limitless за нея

Вълнуваща комбинация, базирана на най-луксозните парфюмни съставки. Водещата нотка е изключителният диамантен кехлибар, съчетаващ чувствена, смолиста топлина с невероятната мощ на диаманта, символ на сила и смелост. Обогатен с екзотично помело, златна орхидея и сладка мадагаскарска ванилия, ароматът ще ти даде увереността да постигнеш всичко, което желаеш.

Парфюм Little Black Dress Weekend

Елегантност, комбинирана с усещане за свобода, напомняща на перфектен уикенд. Класически шик и радостна композиция, в която сочни цитруси се смесват със сладката флоралност на портокалов цвят, обвити в основа от магнетично пачули и топли кехлибарени нотки.

Снимка: netinfo

Още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти