Модни аксесоари – тенденции пролет/лято 2018

Модни аксесоари – тенденции пролет/лято 2018
Снимка: netinfo

Биляна Божилова

Бижута, шалове, шапки, ръкавици, колани - завършващите елементи на перфектния стайлинг. Този сезон са достатъчно дръзки, провокативни и изящни, за да задоволят и най-смелите модни диктаторки.

Тенденциите при бижутата обединяват няколко модни епохи, разбиват клишета с фешън комбинации и радват стиловите рецептори с прецизна изработка.

Гривните са както около китките – тип „маншет“, така и около глезените. Пръстените отново обхващат няколко пръста. Огромни халки и две различни обици украсяват ушите с финес. Колиетата с животински елементи са супер хит. Тропически и барокови бижута също се нареждат сред водещите трендове, а комбинацията от колие и ефирен шал, вързан на панделка е модният шедьовър на сезона. Перлите са лидер сред скъпоценните камъни, а златото при благородните метали.

Наскоро из социалните мрежи се споделяше едно забавно меме, което твърдеше, че няма значение какъв e цветът на чорапите ти, щом си със сандали. Напълно объркана шега, на която не е нужно да си моден експерт, за да не се засмееш. Мрежести чорапи до глезена и чорапи без пръсти са най-стилните партньори на сандалите за пролет/лято 2018.

Кожени корсети и широки колани върху рокля привличат вниманието към талията, тази така привлекателна женска част от тялото. Шаловете се веят свободно от едното рамо, каскетите са най-актуалните шапки, а прозрачните аксесоари от полиетиленови материи завършват модната плеяда.

Каня ви на лов за актуални модни аксесоари!

Гривни около глезена
От малка обожавам този тренд, въпреки, че в миналото имаше лоша слава. Беше прието, че гривни около глезена носят жриците на нощта. За късмет, предразсъдъците по отношение на модата падат един след друг, а гривните около глезена стават все по-красиви. Опитайте с перли или други скъпоценни камъни.

Снимка: netinfo

Снимки: Victoria Beckham, Peter Pilotto

Бижута с животински елементи
Колие с висулка някакво животно или с вграден анималистичен елемент. Тенденцията е като излязла от ритуал на африканско племе, но значително обогатена с блясък и лукс.

Снимка: netinfo

Снимки: Marc Jacobs, Gucci

Мрежести чорапи до глезена
Правилно подбраните чорапи правят разликата между тренда „сандали с чорапи“ и модния гаф. Чорапите до глезена с различни големини на мрежата са един от верните избори.

Снимка: netinfo

Снимки: Marco de Vincenzo, Alexander Wang

Барокови бижута
Благородни метали, щедро обсипани със скъпоценни камъни. Пищността на барока се вписва идеално в мисията на бижутата да накарат всяка жена да изглежда и да се чувства като кралска особа.

Снимка: netinfo

Снимки: Dolce&Gabbana, Alexander McQueen

Кожени корсети
Секси примамка към талията – това е корсетът. Освен, че оптически ни прави да изглеждаме по-слаби, корсетът повдига бюста и подчертава женствените извивки. Когато е кожен, ефектът е още по-силен. Черен за дързост, многоцветен за забавление.

Снимка: netinfo

Снимки: Alexander Wang, Dolce&Gabbana

Гривни-маншети
Обхващат китката като маншет на риза, затова се наричат така. Изработват се както от метали, така и от пластмаса и дърво. Присъстват в колекциите на повечето водещи модни марки.

Снимка: netinfo

Снимки: Oscar de la Renta, Saint Laurent

Различни обици
Тенденцията е актуална за пореден сезон. Двете обици са напълно различни, а същевременно всяка е силно забележима. Защото асиметрията е красива. 

Снимка: netinfo

Снимки: Marni, Versace

Рокля с широк колан
Свободни рокли от ефирни материи с широк колан за акцент върху талията. Роклята може да е къса, дълга или със средна дължина. Коланът е високо на талията. Когато е в контрастни цветове се набива повече на очи.

Снимка: netinfo

Снимки: Temperley London, Carolina Herrera

Свободни шалове
В топлото време шаловете около врата не са особено добро решение, а са страхотен аксесоар. Тенденциите за този сезон са помислили за този проблем. Шалове от ефирни материи се веят свободно от едното рамо на дрехата.

Снимка: netinfo

Снимки: Dries Van Noten, Calvin Klein

Злато
Напоследък среброто все се оказваше по-модерният метал, най-вече заради сребристия оттенък. Пролет/лято 2018 залага на златото. Чисто злато или златно покритие, златистият цвят определя тренда.

Снимка: netinfo

Снимки: Versace

Огромни халки
Наистина са огромни! Но са тънки и леки, така, че не се притеснявайте, че ще ви откъснат ушите. Материалът няма значение – може да са и от пластмаса.

Снимка: netinfo

Снимки: Balenciaga, Halpern

Множествени пръстени
Един пръстен, но обхващащ няколко пръста. Уникално бижу, което си заслужава да притежавате. Може да покрива от два до всичките пет пръста.

Снимка: netinfo

Снимки: Chloe, Roberto Cavalli

Чорапи с отворени пръсти
Връщам се на съчетанието сандали с чорапи. Един „олекотен“ вариант на тенденцията, при който чорапите са без пръсти. Така тези, които не възприемат съчетанието докрай, може да го пробват в по-лека версия.

Снимка: netinfo

Снимки: Mary Katrantzou, Monse

Перли
Тези нежни и деликатни скъпоценни камъни са вечна класика, но същевременно влизат и сред водещите тенденции за пореден моден сезон. В актуалните предложения перлите са в модернистични бижута, много различни от моделите, които са носили „едно време“.

Снимка: netinfo

Снимки: Dolce&Gabbana, Gucci

Колие и шал на панделка
Странно съчетание, но голям хит. Малко шалче е вързано на панделка, а под него виси интересно колие. Възможни са всякакви комбинации от цветове, материи и стилове.

Снимка: netinfo

Снимки: Marc Jacobs, Bottega Veneta

Прозрачни аксесоари
Вече ви споменах за полиуретановите материали, които превземат модата за пролет/лято 2018. След дрехите, чантите и обувките, наред са аксесоарите. Шапки, бижута, декорации за коса, прозрачниге аксесоари владеят модния хаос.

Снимка: netinfo

Снимки: Chanel

Тропически бижута
Цитрусови плодове, банани, кокосови орехи... бижутата са готови за хавайски партита и екзотични забавления. Трендът е не само привлекателен, но и много вкусен.

Снимка: netinfo

Снимки: Dolce&Gabbana, Prada

Припомнете си и:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти