Не съм Пепеляшка, но имах своя мълчалив принц

Катето Евро
Снимка: Тодор Цветков

Катето Евро

Това се случи толкова отдавна. Както се казва в приказките - преди сто лета, през три морета и вдън горите тилилейски. Във всяка вълнуваща приказка има принц и принцеса, но понякога животът е благосклонен към теб и ти наистина можеш да се почувстваш като в книга на Шарл Перо.

Не съм Пепеляшка. Винаги съм обичала реда и за това не е било нужно някой да ме наставлява. Работата никога не ме е плашила. И досега умея да си намирам занимания, не познавам скуката. 

Ангажиментите и битовите задължения никога не са ме лишавали от удоволствията на живота. Edna жена трябва да умее да съчетава полезното с приятното и да разпознава баланса, за да се чувства щастлива.

Той не се появи в живота ми на кон, нямаше лъскави доспехи и по нищо не личеше, че е принц. Дойде в живота ми така спонтанно, сякаш беше в реда на нещата да сме заедно още след първата среща. Истински мъж – от онези, които почти не говорят, но с действията си са способни да променят всичко около теб.

Мъжът, който пестеше думите, но показваше голямата си любов към мен с всеки свой жест.

Дните са занизаха по друг начин. Виждах го рядко, но достатъчно, за да не спра да го очаквам. Когато идваше при мен, нищо друго нямаше значение. В такива моменти се сещаш единствено за звездите, за пясъка край морето и за цъфналите дървета.

Мълчаливите принцове знаят как да обичат.

След толкова години с умиление си припомням нашите срещи. Не е задължително да говориш, за да изразяваш чувствата си.

Мълчанието между двама може да взриви вселената, а такъв апокалипсис няма как да забравиш. Забравят се хиляди важни неща, но не и мъжът, който те е държал в скута си, докато си изпращала залеза.

Благодарна съм, че съм споделяла такива моменти. Знам, че много хора нямат тази възможност, защото вярвам че любовта е дар, но и късмет. Какво не бих дала, за да си помълча отново с мъжа, който предпочиташе да не казва нищо. Ако бях героиня от приказка, можеше и да се получи с помощта на някоя магьосница. Важното е, че помня този мъж, ще го помня винаги.

Нашият живот се състои в действията. Имам много познати, които не спират да сипят празни думи, без да положат каквото и да е усилие да свършат нещо полезно. Инертни са дори към себе си, чакат съдбата да ги изненада наготово. Само че съдбата е в нашите ръце и няма сила, която може да вземе решение вместо нас.

Шетам из вкъщи, напоследък съм достатъчно заета поради обстоятелства, които изискват да бъда усърдна, играя ролите си в театъра, намирам време за приятелите си, които ме правят щастлива и не искам това да спре.

Приказките са вълнуващи и за момичетата на възраст, затова понякога си представям как мълчаливият принц отново ще ме потърси.

Ръцете му прегръщат толкова хубаво!

* * *

Прочете още от статиите на Катето Евро в Edna.bg:

Ела, да се поцелуваме ей тука!

Всяка бръчка има своя история

Жените имат безброй лица

10 неща, които научих за себе си

Пишете на Катето Евро на edna@netinfo.bg.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти