Моите начини да изглеждам умна

Светла Иванова
Снимка: Edna.bg

Да изглеждаш умен е цяло изкуство, особено ако си била певица, пък макар и актуална преди десетилетие. Ето моите начини да изглеждам умна с малко усилия.

Старая се да чета и да гледам повече. Не само романи и романтични филми. Харесват ми различните теории, открития, факти, новини и всичко, което разширява кръгозора ми.

И едно изречение да ми се забие в главата (най-често дори си го записвам, за да го запомня) – старая се да го използвам по най-подходящия начин, а не да го изплювам ни в клин, ни в ръкав, без да ме питат.

Съсредоточавам се върху своите умения и хобита. Няма смисъл да хвърля много време и нерви за нещо, което не ми се отдава. След като съм разбрала какво ме влече, отделям повече време да го изуча, да стана специалист по него и чак тогава с удоволствие споделям наученото с другите.

Най-лесният начин да работиш с лекота е да се захванеш с нещо, което ти е наистина приятно и което би правил и без заплащане. Ето затова съм избрала професиите ми да бъдат свързани с музика, йога и писане.

Поддържам формата си редовно. Дори и без да бях йога инструктор, щях да се грижа за външния си вид регулярно. Още от дете се занимавам със спорт. Не е минала и година от съзнателния ми живот без да играя, танцувам, спортувам, тренирам, и изобщо да се грижа за здравето и фигурата си.

Как да се харесам на другите, ако се ядосвам на себе си, че не мога да вляза в любимите си дънки? Има много умни хора, които носят с гордост свръхкилограмите си, но не е ли глупаво, ако си изглеждал добре и поради мързел си се отпуснал?

Опивам се да говоря уверено, разбираемо и вдъхновяващо. Особено когато искам да впечатля, или да повлияя на някого. Ако трябва се подготвям предварително, но без да заучавам и използвам високопарни думи и сложни изрази. Как да ме разбере някой, ако аз самата не се разбирам?

Никога не показвам емоциите си, особено, ако са отрицателни. Не мога да излъжа, че нищо не може да ме ядоса, но с годините се научих как да владея емоции като гняв, страх и т.н.

Чрез методите на медитация и релаксация, които преподавам започнах да ги разпознавам, управлявам и контролирам.

Не си позволявам да съм специалист по всичко. Искам съвети, когато нещо не ми е ясно.

Не съм пасивна, но се държа адекватно. Не обичам да съм център на внимание, защото знам, че не само аз имам деца, не само аз мога да пея, да танцувам и да се забавлявам. Няма нищо по-смешно от това да привличаш внимание с поведението си.

И не на последно място – заобикалям се с такъв социален кръг от хора, които не ме стресират. Хора, с които мога да се смея, да говоря без задръжки на един език, но и да науча нещо ново.

Това ме вдъхновява и ми носи оптимизъм. Не ми е неудобно всички около мен да са по-умни. Щеше да ме е срам от обратното.

Прочетете още от Светла Иванова:

Пишете на Светла Иванова на edna@netinfo.bg.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти