Мистър БИГ (Брадър)

Бианка
Снимка: Иван Мурджев

Бианка

Казват, че Големият Брат виждал всичко. Дори някои твърдят, че имал предварителни планове, че знаел резултатите на всичко и предопределял завършека.

Чудех се, дали някой някъде има предварителни планове за нас, за това което ни предстои и за мисията, която трябва да изпълним? Дали всичко всъщност е добре замислен сценарий? И кой е главният сценарист в живота ни?

В последния сезон на Биг Брадър (преди 2 години) влязох в Къщата. Разбира се, не като участник в шоуто, а като гост водеща, заради един от епизодите на "Станция Нова", който се излъчваше от хола на съквартирантите.

Чувството е много странно, необяснимо, на моменти изтръпващо дори... Къщата се състои от два етажа. Партерът, в който е позиционирано това, което виждат зрителите, където живеят самите съквартиранти, и вторият етаж, в който се управлява шоуто, изворът на случващото се, контролната зала, с всичките й прилежащи кабинети, монтажни, апаратни и други тайнствени стаички.

Интересуваше ме най-вече стаята на тайните, мястото където е самият Биг Брадър. Исках да видя лицето му, трябваше да знам кой се крие зад този глас, нямах търпение да се изправим един срещу друг, очи в очи.

Уви, стаята беше празна. На бюрото пред стола грубо стърчеше дълъг микрофон, пред който се ширеше контролен пулт с множество копчета. На някои от тях имаше надписи. Не исках да се зачитам в тях, но и до днес си мисля, дали е имало бутони, върху които е пишело: "разплачи се" или "дръж се естествено", а може би и "съблечи си дрехите"...

Не, не можех да задълбавам мисълта си до такава степен, тъй като обсебването щеше да е пълно, а и не си представях ББ, точно като лош манипулатор, по-скоро очаквах нещо доста по-интригуващо.

Нуждаех се от това, просто да разбера кой е онзи, чието име не се споменава?! Точно, когато реших да изляза от това dark room- пространство, някаква бележка върху бюрото прикова вниманието ми. Прочетох ясно: "Ще се върна по-късно..." и беше оставил телефонния си номер.

Не се поколебах особено и взех бележката, а след като приключихме работа с колегите, тръгнахме обратно към София (предполагам повечето сте наясно, че Къщата е извън града). През цялото време, докато пътувахме се чудех, редно ли е да позвъня на този номер. Усещането не ми даваше мира, вече бях обсебена от тази игра, може би не усетих как съвсем доброволно се набутах в собствения си реалити прощъпулник. 

Бяха изминали часове, а аз си седях сама в нас. Време беше да изпратя есемес на загадъчния номер. Написах просто и ясно: "Добър вечер, господин Биг Брадър!"

Сигурно ви се е случвало, но понякога е много изнервящо да чакаш отговор. Телефонът ми иззвъня почти веднага, а в отговор бях получила просто "?".

Този въпросителен всъщност ми хареса много. Сега имах усещането, че аз контролирам нещата, че аз съм тази, която води в тази игра, а отсрещният човек беше попаднал в капан, подобен на тези, които е свикнал да залага. Написах му без да чакам: "Хм, мислех, че знаеш и виждаш всичко. А сега май се чудиш кой ти пише..."

И тук дойде моментът, в който разбрах с какво си имам работа. Получих следното съобщение: "Знам коя си, но дали твоят розов супер костюм ще ти помогне да разбереш това, което искаш?"

Бях разкрита и втрещена едновременно. Мисията се оказа доста по-сложна, отколкото си мислех…

Може би някой ден ще ви разкажа как продължи тази история, но сега, когато измина доста време се замислям над нещо, което ми се струва по – важно.

Дали наистина има някой, който може да контролира съдбите ни, да направлява и да променя пътищата ни, да ни наблюдава денонощно, не просто да подслушва телефоните ни, а да чете вътре в нас?

Пишете на Бианка на edna@netinfocompany.bg!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти