Крака до сливиците, приличен интелект или живот, достоен за сериал

Стефания Колева
Снимка: Личен архив

Стефания Колева

Живеем сега и си имаме изисквания за това как да живеем сега. Ние сме съвременни жени!

И не ни е по-лесно отпреди 100 години. По-трудно ни е отпреди 100 години. Техниката и комуникациите са в грандиозен стадий и ще растат още, но това не е е единствено в наш плюс. Често е в наш минус.

Предизвикателствата са хиляди и трябва да намерим верния избор, а след това и да го преследваме.

Кое е по-добро – краката ни да са дълги до сливиците, да имаме относително приятен за околните интелект или друго?

Разбира се, за околните е по-приятно да сме с невероятни крака. А и на нас ни е по-приятно, когато сме приятни на околните.

Колкото до интелекта, там нещата са по-сложни. Там трябва четене, писане, смятане... И какво, ако краката не са ти достатъчно атрактивни. Има случаи, когато може една дама да издаяни и на гол интелект. Но повтарям: на гол интелект.

Исках друго да кажа. Най-смислено е вместо да се захващаме за краката си и за книгите, да живеем така, че да искат, не да искат, а направо да се налага да снимат сериал за нас. Сериал, особен и цветен, основан на базата особения ни и цветен живот. Какъв е този живот достоен за сериал? Достоен за около пет сезона по 12 серии. Каква трябва да бъдеш? И не се ли сещаме късно за малкия екран? Има ли още хора, които гледат малкия екран? Май – никога не е късно.

Първо трябва да излъжем за детството си. Няма как да метнем сериалопроизводителите, че сме венецуелки, бразилки, родени в Ню Йорк, вербувани от тайните служби или още от най-невинни години сме отчаяни съпруги. Трябва лъжата, нашата надежда, да е по-реална. Затова ще говоря в първо лице.

1. Като дете случайно намирам карта на съкровище заровено точно зад блока. Това детство може да повлече крак към неизмеримо богатство, връзка с принца на Монако, малък замък до Дюселдорф или околосветско пътешествие с... Ох!

Продължаваме с биографията. И помнете – лъжите са благородни. Чака ме сериал по национална телевизия. Сериал за мен.

2. Добре би било родителите ми да са отвлечени поне един път. Мама се влюбва в похитителя с испански акцент. Татко успява да избяга след дълги перипетии. Тези събития ме изграждат като сложна, но твърда личност в иначе непостоянния пубертет. Пак тези събития довеждат до това да открадна автомобила на класния ми, да отпраша с него за Аризона или Севлиево, където в продължение на почти година да се изхранвам от бизнес с охлюви. Между другото, това е самата истина, но не за мен. Една позната, както и да е...

3. Грехота е и голяма грешка да пропусна първото си разочарование в любовта. Именно - глуповатото ми подхлъзване по министъра на туризма на Венецуела, който след години отново ще се появи в живота ми в друга светлина - отшелник в малка лодка на Карибите.

4. Изкуството и културата – много добър отрасъл за сериал. Аз съм писател, още съм оперна певица, която губи гласа (после го връща), художник съм, на когото изгарят картините при пожар. В пожара за една бройка да изгори и любимото ми куче. Кое да спася – картините или животинката? Аз съм пианист, свиря на покрива на света в Тибет.

5. При удар в главата на благотворителен бал губя паметта си. Не мога да позная роклята си, нито трите ми дъщери близначки. Всъщност едната ми дъщеря е син. Не помня банковите си сметки. Не помня как се готви Кордон бльо. Абе, не знам коя обувка на кой да сложа!

6. Племенницата ми, супер добро и красиво момиче, от лековерие попада в лапите на наркобарон. Нито връзките ми в ООН, нито специалните ми умения успяват да я измъкнат от подлия клан. Налага се да изхарча цялото си огромно състояние, за да върна детето на брат ми. И какво – отново съм бедно момиче (жена) от краен квартал.

7. Лека-полека, в продължение на една серия, точно преди втори реклами, ставам моделиер. Поръчките хвърчат от цял свят. Актьорите на Оскарите са облечени в мои дрехи. Аз съм върхът в модната индустрия и о, зрението ми отслабва, мъжът до мен, тореадор с тънък мустак, заболява от гастрит. Зимата е люта.

8. Тайна.

9. Още по-голяма тайна.

10. Въпрос – защо искам да се снима сериал за мен?

11. Въпросът отпада.

12. Повече съвети няма да давам. Сериалът е за мен, не за друг!

13. Има ли хепи енд? Гледайте и ще разберете!

Ех! Сериал!

Или пък, ей сега, ми хрумва, пълнометражен филм със супер звезди! Пак за моя живот.

Какво е нужно, за да стане факт?

1. Крака до сливиците.

2. Като дете случайно намирам карта на съкровище, заровено точно зад блока.

Реших – искам приличен интелект! Но и това за краката остава!

* * *

Прочетете още от Стефания Колева в Edna.bg:

Как да намалим бръчките и сметките

Не съм спокойна. Имам нужда от чудо!

Само размерът ли има значение?

Шон Пен или игра на точки

Страх от летене

Има ли вампири сред нас?

Най-големи на Балканите

​* * *

Пишете на Стефания Колева на edna@netinfocompany.bg.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти