Кажи ми в кой знак е Луната ти, за да ти кажа каква си: зодия Стрелец

ж
Снимка: Thinkstock

Йоана Йорданова

Почти няма човек, който да не знае коя зодия е – знакът, в който се е намирало Слънцето в момента на раждането му. 

Много важен за описанието на характера обаче е и знакът, в който се намира Луната при раждането – този знак показва как реагираме емоционално, от какво имаме нужда, за да се чувстваме добре, какви сме в интимните връзки.

Ако например сте зодия Овен и се чудите защо все правите компромиси – нещо, нетипично за вашата зодия, може би имате Луна във Везни или в Риби.

Комбинацията от слънчевия, лунния знак и асцендента дава една доста пълна картина за вашия характер и преживявания.

Кой е вашият Лунен знак, можете да проверите ТУК.

Дори и да не знаете точния си час нa раждане, можете да използвате приблизителна такава. Луната пребивава в един знак средно около два дни и половина и затова часът не е толкова важен.

Стрелец с Луна в Овен

Вие сте човек, който все търси нещо – приключения, смисъл, цел, посока. Появи ли се някаква тръпка в живота ви, няма сила, която да ви удържи да се впуснете в неизвестното. Около вас постоянно нещо се случва и никога не е скучно. Едва ли оставате за по-дълго на едно място, защото непрекъснато си намирате нови предизвикателства и нови интереси. Обичате да пътувате, а нищо чудно и да предпочитате да водите номадски начин на живот. Да се живее с вас е интересно и забавно, но не е никак лесно да намерите човек, който да удържи на забързаното ви темпо и да е готов да ви следва в приключенията. Фалшът и лицемерението са ви напълно чужди – каквото мислите и чувствате, това казвате.

ж
Снимка: Thinkstock

Стрелец с Луна в Телец

Вие обичате комфорта, който осигуряват постоянната работа и уютният дом. Привързвате се силно и трудно правите промени, но в същото време може да дойде момент в живота ви, когато за изненада на всички и най-вече на самите вас да се впуснете в нещо вълнуващо и дори доста рисково. Недейте да жертвате развитието и възможността да водите интересен живот заради сигурността, защото така животът ви ще бъде спокоен, предвидим и вероятно доста осигурен, но в един момент ще зациклите и ще започнете да се питате какво ви липсва. Старайте се отвреме-навреме да навлизате в нови територии, да контактувате с хора, които са различни от вас, и да експериментирате – така ще предизвикате себе си и ще разберете, че можете повече, отколкото сте си мислели.

ж
Снимка: Thinkstock

Стрелец с Луна в Близнаци

Вие сте способни да учите цял живот и все ще имате усещането, че не знаете достатъчно. Проблемът е, че много неща са ви интересни и трудно се концентрирате върху едно. Така обаче има риск да поназнайвате това-онова от много области, но в нито една знанията ви да не са задълбочени. Вероятно учите с лекота чужди езици и контактувате с най-различни хора – от всякакви националности и култури. Общуването с вас може да е много интересно, тъй като сте с богата обща култура. Вашата задача в живота е да си изградите собствена житейска философия и собствени възгледи, които да се основават на личния ви опит, а не на прочетеното в книгите или на онова, което други хора са ви казали. В любовта имате нужда от интересен, интелигентен и общителен партньор – в противен случай ще се отегчите бързо.

ж
Снимка: Thinkstock

Стрелец с Луна в Рак

Вие сте домошар, който обича да се грижи за близките си хора. Да пуснете корени и да се задомите е нещо, за което копнеете. Като родител държите много на образованието и търсите начин да развиете интелекта на децата си. Ако обаче живеете само за семейството, може да започнете да изпитвате неудовлетворение. Вашата мисия не се изчерпва само с ролята ви на нечий партньор или на нечий родител, така че в един момент е добре да помислите за собствената си реализация или да учите нещо, което ви е интересно. Бихте могли да развиете и собствен бизнес, особено ако намерите начин да удовлетворявате нуждата от придобиване на знания и нови впечатления, например да основете туристическа агенция или частна детска градина.

ж
Снимка: Thinkstock

Стрелец с Луна в Лъв

Вие сте човек, който сякаш има неизчерпаема енергия. Околните сигурно се чудят как се справяте с толкова много задачи и ангажименти. Тайната ви е ентусиазмът – той е горивото, което ви зарежда със сили. За да сте ентусиазирани обаче, е необходимо наистина да сте мотивирани да направите нещо и да горите в работата си. Липсва ли мотивация, и малкия пръст няма да си мръднете. Думичката „трябва“ няма кой знае каъв смисъл за вас – вие държите да сте верни на себе си и трудно правите нещо по задължение. Това е чудесно, но ви създава доста трудности, когато трябва да работите в екип. Вашата нужда да се изтъквате и навикът ви да не мислите за последствията често ви вкарват в проблеми и недоразумения и обикновено около вас трябва да има някои, който да оправи неразборията.

ж
Снимка: Thinkstock

Стрелец с Луна в Дева

Вие сте човек, който вижда хем голямата картина, хем малките детайли, заради което имате уникалната способност да решавате проблеми и да намирате изход и от най-заплетените ситуации. Често нещо уж малко и незначително може да ви наведе на големи размисли или да го приемете като знак, който да ви помогне да вземете важно решение. Чудесни съветници сте, но е възможно понякога да ставате малко досадни на околните, защото имате навика да им казвате какви са дефектите им и то в най-неподходящия момент. Повечето обаче ви прощават бързо – може би усещат, че не го правите злонамерено, а просто защото виждате някакъв факт и не можете да го скриете.

ж
Снимка: Thinkstock

Стрелец с Луна във Везни

Вие имате твърди принципи и преценявате всеки човек или постъпка, водейки се от тези принципи. Ако смятате, че нещо – например правило или закон – е справедливо, ще го спазвате и ще държите и другите да го спазват. Да възтържествува справедливостта е много важно за вас и затова бихте се реализирали успешно в сферата на правото – особено като съдия. Що се отнася до личния ви живот обаче, склонността ви да съдите и да правите изводи въз основа на собствените си разбирания може да се окаже проблем. За да се разбирате по-добре с околните, приемете, че всеки е различен, не натрапвайте вижданията си за живота и не четете морал твърде често – тогава има шанс и другите да ви приемат такива, каквито сте.

ж
Снимка: Thinkstock

Стрелец с Луна в Скорпион

Може да изглеждате и да се държите като човек, чиито живот е лек и изпълнен с радост, но само вие си знаете какво ви е на сърце. Възможно е отвреме-навреме да изпадате в мрачни настроения, да водите битки със самите себе си и дори да страдате дълбоко, но околните изобщо да не разбират за вашите преживявания. Въпреки тези преживявания обаче, вие носите мъдрост и позитивизъм, които ви помагат да се изправите и сред най-силния удар и да видите светлината и в най-големия мрак. И все пак имайте предвид, че най-голямата ви победа и истиска трансформация ще дойде не като избягвате негативните емоции, а като се потапяте в тях и ги изживявате. В най-добрия случай вие сте изследовател, който може да се впуска в тъмното и да осветява онова, което е скрито там.

ж
Снимка: Thinkstock

Стрелец с Луна в Стрелец

Вие сте пътешественик, който би се чувствал най-добре, ако постоянно сменя местонахождението и обкръжението си. Почти сигурно е, че в някакъв период от живота си ще живеете зад граница, тъй като ви привличат далечното и непознатото. Обичате да общувате с хора от различни култури – това ви обогатява. Ако случайно не пътувате по света, то със сигурност постоянно пътешествате в ума си – с помощта на интересни книги или образователни филми. Намерете си работа, която да ви дава възможност да пътувате и то колкото се може по-надалеч – еднообразието не е за вас. Вие търсите нещо, което да придаде по-висш смисъл на живота ви.

ж
Снимка: Thinkstock

Стрелец с Луна в Козирог

Вие имате много ясна дефиниция за правилно и грешно – златната среда е нещо, което не ви е особено понятно. Във вашия живот вие пишете правилата и те имат силата на закон. Изобщо много трудно функционирате, когато няма правила, и точно затова любовта и силните емоции ви смущават и объркват – там правила няма. Опитайте се да бъдете малко по-толерантни към чуждите слабости, а и към своите собствени – всеки човек греши и никой не е имунизиран срещу изкушения. Може да постигнете много в живота, но това, което ви пречи, е, че не си вярвате, че сте много самокритични и сами си слагате ограничения. Доверете се малко повече на вселената и молете за помощ, когато имате нужда – не е нужно да разчитате само на себе си.

ж
Снимка: Thinkstock

Стрелец с Луна във Водолей

Вие сте свободолюбив човек, който много държи да зачитат личното му пространство. Не понасяте да ви се месят и да ви ограничават. Ако създадете семейство, партньорът ви трябва да приеме, че ще имате нужда от време за себе си и не е необходимо да правите всичко заедно. Делничните проблеми и прозаични теми ви отегчават – имате нужда да мислите и да говорите за по-възвишени неща, като смисъла на живота например. Вероятно се увличате по философия или разсъждавате върху духовни теми. Ще бъде във ваша полза, ако развиете известна практичност – така ще се справяте по-добре с парични и други материални проблеми, а и ще можете да реализирате грандиозните си идеи на практика.

ж
Снимка: Thinkstock

Стрелец с Луна в Риби

Вие се нуждаете от нещо по-висше, на което да посветите живота си – духовни практики, мисия или кауза. Често приемате изискванията на материалния свят като бреме и търсите начини да избягате от него в нещо по-красиво и възвишено. Много важно е обаче да намерите истинския си духовен път – внимавайте да не попаднете под влиянието на гурута и духовни учители със съмнителни намерения. Много адаптивни сте и лесно се приспособявате към всякакви хора и ситуации, но често вашата постоянна изменчивост е предизвикателство за околните. Един от вашите уроци в живота е да се научите да спазвате обещанията си и да поемате отговорност за действията си, а не да се измъквате и да се оправдавате с хората и обстоятелствата.

ж
Снимка: Thinkstock

Вижте още по темата за другите зодиакални знаци ТУК

Направихте ли си вече нашия нов коледен ТЕСТ ТУК? Покажете ни любимите си коледни неща и ние ще ви разкрием как трябва да украсите коледната трапеза smiley

Последвай ни и в Инстаграм ТУК!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти