Кажи ми в кой знак е Луната ти, за да ти кажа каква си: зодия Дева - II част

f
Снимка: Thinkstock

Йоана Йорданова

Припомнете си първата част на материала ТУК >

Почти няма човек, който да не знае коя зодия е – знакът, в който се е намирало Слънцето в момента на раждането му. 

Много важен за описанието на характера обаче е и знакът, в който се намира Луната при раждането – този знак показва как реагираме емоционално, от какво имаме нужда, за да се чувстваме добре, какви сме в интимните връзки.

Ако например сте зодия Овен и се чудите защо все правите компромиси – нещо, нетипично за вашата зодия, може би имате Луна във Везни или в Риби.

Комбинацията от слънчевия, лунния знак и асцендента дава една доста пълна картина за вашия характер и преживявания.

Кой е вашият Лунен знак, можете да проверите ТУК.

Дори и да не знаете точния си час нa раждане, можете да използвате приблизителна такава. Луната пребивава в един знак средно около два дни и половина и затова часът не е толкова важен.

Представяме ви втората част на характеристиките на представителите на зодиакалния знак Дева (първата може да си припомните ТУК) в различните лунни позиции:

Дева с Луна във Везни

f
Снимка: Thinkstock

Вие държите на реда и справедливостта, но понякога забравяте, че вашите представи за ред и справедливост може да не съвпадат с тези на другите. Решите ли да спорите, може да станете много досадни с тази ваша „правота“, тъй като не разбирате, че правилното за вас  не е задължително правилно за всички. Всъщност, този стремеж към ред и справедливост  ви причинава по-скоро вътрешни терзания, отколкото открити конфликти с другите хора – като цяло вие сте миролюбив и сговорчив човек, който иска да се разбира с приятели и колеги и винаги откликва, когато някой го помоли за помощ. В любовта сте романтични и често давате повече, отколкото е нужно, само и само връзката да пръсъществува.

f
Снимка: Thinkstock

Дева с Луна в Скорпион

Малко хора знаят колко дълбоки са чувствата и преживяванията ви, защото малко хора допускате до себе си – само онези, които наистина са заслужили доверието ви и знаете, че няма да ви предадат. Опитайте се да не се концентрирате толкова върху проблемите и онова, което не е наред – така преувеличавате негативното и затваряте очите си за позитивното. Вие сте много прозорливи и ако се доверявате повече на инстинктите и усещанията си, вместо да мислите постоянно, може да правите доста верни преценки за хората и ситуациите. Що се отнася до любовта, понякога прекалявате в склонността си да търсите под вола теле – опитайте се да не сте така подозрителни и да забелязвате повече положителните качества на човека до вас.

f
Снимка: Thinkstock

Дева с Луна в Стрелец

Вие обичате да философствате и да размишлявате върху някакви житейски проблеми. Старайте се обаче да не се вкопчвате прекалено в една идея или възглед и да смятате, че нищо друго не е истина – така ще станете като кон с капаци и ще отблъснете хората с фанатизма си. Колкото по-отворени сте към различни възможности, гледни точки и мнения, толкова по-богат е бъде опитът ви и съответно толкова по-полезни ще бъдете за околните. Вие притежавате потенциала да виждате и голямата картина, и детайла и ако успеете да развиете тези умения, ще се превърнете в истински изследовател. Вероятно много неща са ви интересни, но гледайте да се усъвършествате в едно, в което да станете тесен специалист – разпиляването не е препоръчително.

f
Снимка: Thinkstock

Дева с Луна в Козирог

Вие сте отличен професионалист и вероятно – работохолик. Кариерата е приоритет за вас и нищо чудно личният живот да остане на заден план заради многобройните ви планове и ангажименти. Би било във ваша полза да си поделяте задачите с други хора – и вкъщи, и на работа, защото иначеще се преуморите. Личният ви живот  ще бъде по-удовлетворяващ, ако не сте толкова взискателни към хората около вас. Вие сте изключително отговорни и имате силно развито чувство за дълг – към родители, но също и към организацията, за която работите. Освен това притежавате забележителен самоконтрол. Не забравяйте, че все пак сте човек – не потискайте емоциите си и си позволявайте по-често простички удоволствия и развлечения.

f
Снимка: Thinkstock

Дева с Луна във Водолей

Вие можете да вършите работата си съвестно, но за да сте максимално ефективни и мотивирани, е нужно да имате колкото се може повече свобода на действие. Не обичате да ви дават нареждания и вероятно се чувствате по-добре, когато сами определяте работното си време и темпото на работа. Понякога хората ви смятат за студени и безчувствени. Това не е точно така – вие сте много загрижени, просто  сте безпристрастни и гледате много обективно на нещата, което пък ви помага да преценявате една ситуация много точно и да намирате правилното решение. Все пак би ви било от полза да се опитате да съчувствате малко повече на човек, който страда, а не веднага да давате съвет и експертно мнение.

f
Снимка: Thinkstock

Дева с Луна в Риби

Вие сте човек, който без да мисли би се пожертвал за другите – може да се поставите на мястото на всеки, а когато някой страда, веднага предлагате приятелско рамо. Изберете си професия, която е свързана с някаква служба за обществото – така инстинктът ви да помагате ще намери канал за реализация. Състрадателността ви е чудесно качество, но разберете, че понякога трябва да оставите хората сами да решават проблемите си – като се нагърбвате с тях, вие всъщност лишавате другия от възможността да израстне и да научи някакъв урок. Може да имате дарба на лечител – на тялото, на душата или на двете заедно. Пазете се от хора с лоша енергия – вие много лесно абсорбирате тази енергия и започвате да се чувствате зле.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти