f
Снимка: Thinkstock

Искате стегнато тяло? Пожелайте си мускули!

Всяка жена иска да изглежда добре и визуализира в съзнанието си идеалната за себе си фигура. Това в повечето случаи е стегнато, без излишни мазнини тяло, и по възможност с „невидими” мускули.

Идеята да се изгражда и трупа мускулна маса и да имаме тяло с оформени, релефни мускули звучи абсурдно за повечето жени, абсолютно ненужно, неестетично и някакси мъжествено.От това следва избягване на упражнения с тежести и изпълнение на предимно кардио, аеробни тренировки.

f
Снимка: Thinkstock

Този вид активности, разбира се, имат своето място в тренировъчната програма, но наблягането единствено и само на тях ни лишава от възможността да имаме стегнато и добре оформено тяло.

Кардио упражненията не влияят особенно на мускулатурата, или го правят съвсем минимално. Виждали ли сте едър, мускулест маратонец? Разбира се, че не. Те са слаби и „сухи”. Такъв е и резултатът от безкрайното, изтощително кардио – слабо, но меко и безформено тяло.

f
Снимка: Thinkstock

Ако целта ви е да сте само слаби, добре, но искате ли стегнато и атлетично тяло, трябва да помислите за тренировки с тежести и изграждането на мускулна маса. Защо мускулна маса? Просто защото мускулите са тези, които придават стегнатия вид на тялото, те изпълват кожата и оформят така желаните секси извивки.

Разбира се, не говорим за това да се превръщаме в културистки, което на практика е и невъзможно при непрофесионално спортуващите хора, а за стимулиране и изграждане на приятна, стегната и оформена физика.

f
Снимка: Thinkstock

Самият процес на натрупване и увеличаване на мускулната маса е труден и бавен. Абсурдно е да се мисли, че от няколкото упражнения с гирички, които ще направите във фитнеса или вкъщи, ще заприличате на мъж и ще увеличите мускулите си.

На първо място ни липсва хормонална подкрепа за това, т.е. достатъчно тестостерон, хормонът отговорен за натрупването на мускулатура. Той се произвежда в много по-големи количества при мъжете, отколкото при жените. За това, не се притеснявайте. Няма как да увеличите мускулите си драстично и да изглеждате грубо. Тренирате ли с тежести ще бъдете просто стегнати, оформени и атлетични.

f
Снимка: Thinkstock

Освен ,че изпълват кожата и с тях изглеждаме стегнати, мускулите поддържат и метаболизма бърз, което е от съществено значение решим ли да сваляме килограми. Те са най-енергоемкият орган в нашето тяло и горят калории дори когато са в пълен покой. Колкото повече мускули имаме, толкова по-бърз ще бъде метаболизмът ни. А какво по-добро от това в борбата ни с мазнините и наднормените килограми.

Ползите от тренировките с тежести и оформянето на мускулна маса при жените са много. Тренировките с тежести са и много добра превенция срещу остеопорозата. Силовите натоварвания увеличават костната плътност и заздравяват сухожилията и ставите.

f
Снимка: Thinkstock

Оставете на страна страхът ,че тренирате ли мускулите си, ще се превърнете в груби мъжкарани.Това няма как да стане. Просто ще подобрите и стегнете физиката си, ще бъдете силни, с по-добра стойка , атлетични и оформени.

Освен любимите си спортни активности, включете в тренировъчната си програма и упражненията с тежести. Скоро ще усетите ползите от тях и бързо ще замените леките розови гирички с по-тежки. А това е част от пътят към тялото, което визуализирате и желаете за себе си.

f
Снимка: Thinkstock

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти