И нека любовта направи избор!

И нека любовта направи избор!
Снимка: netinfo

Ива Дойчинова

Преди време ми се случи да кажа това изречение на близък приятел. А изводът дойте от моя реална случка, когато си счупих в главата в слънцето.

Исках много да отида на един концерт и си мислех, че това е най-разкошното, което може да ми се случи тази вечер. Но човекът, с когото пътувахме към този план, имаше друг въпрос в главата си и друга грижа. Попита ме – ако аз сега съм разтревожен и искам да останеш с мен, а не да отидеш на този концерт – ще го направиш ли? Аз отговорих – не. Ти отиваш там, където си решил, а аз отивам на концерта. За хора като нас това е ОК, нали? Пълна свобода.  Обаче това разединение на его-личности ни вкара в спускане по нанадолнище, по което всеки повтаряше „аз“ и „аз“ и „аз“ до степен на изтощена пустота.

Спомням си, че седях на един стол и нямах никакво желание да го напусна, да мръдна, да кажа нещо. Никакъв концерт не ми се виждаше повод да се разделя от това вцепенение. Нямах никакви готови клишета в ума си, нямах и никакви умни изрази. Тогава видях слънцето, падащо отвъд пердето и зад планината. Наистина ми счупи набъканата от предварителни планове глава, а просто си грееше, топлеше и беше красиво. То ми даде отговора, но не с думи. А защото си беше слънце. Пожелах да бъда там, където се чувствам така – топло, светло и красиво. И това не беше концерт.

Любовта направи моят избор.

Абсолютно различен избор може да направи любовта, ако не е взаимна. Това е урокът, който също така добре трябва да си научиш.

Има неща, които просто свършват. Може за едната страна слънцето да си грее все още, но за другата не е точно така. Говоря за отношения на всякакво ниво – любовни, приятелски, професионални. „Трябва да станеш  от масата, ако любовта е отсервирана“, както се пее в една вечна френска песен.

На мен ми се е случвало  в професионален план, в любовен, в приятелски. Ти си мислиш, че е пълно с живот и чудесно, обаче от другата страна нещо се е скършило. Или „просто бизнес“, или „омръзна ми сам да си отключвам апартамента“, или нещо друго.

Любовта е направила отново избора си и ти е затворила вратата.

Тръгвай си. Умей да пускаш и да не съжаляваш. Умей да оценяваш всичко, което е било, без да го отровиш с вина или съжаление.

Някои неща стават много просто. Започването и разделянето. В първия случай и двете страни се искат много и това се чувства. През каквито и трудности да минават – няма как да се объркаш в това, че и двамата или и двете страни си дават радост и прекрасно взаимно вълнение.

Във втория случай само едната страна  си мисли, че е желана. Другата има нови планове. А да седиш и да риташ по затворена врата е … хабене на енергия.  Хубаво е да го осъзнаеш бързо. Полезно е да си изключиш егото.

Последвай слънцето в посоката на изгрева. И умей да бъдеш благодарен за миналото, защото това е капиталът, с който стартираш. Без майтап, начинът, по който се разделяш е начинът, по който ще започнеш. Бъди прецизен, щедър и добър към другите и към себе си. Разбирай.

Любовта знае как да направи своите избори. Следвай я в споделеност.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти