До моето 50-годишно аз

Ива Екимова
Снимка: Личен архив

Ива Екимова

Скъпа, там ли си? Как си, добре ли си, здрава ли си?

Сетих се за теб на рождения ден на Мишел Обама. Вида ли я? Каква жена. Уникална! Завършила е право. Майка на две момичета и жена на Президент.

Гледам я до другите – стройна, секси – ще кажеш – току-що навършила 35. Сигурно ще ме питаш дали спортува нещо – спортува я и още как. Сега на 50 – щяла да наблегне повече на йогата и по-малко на кардиото.

Дали аз спортувам? Е, как да не спортувам. Като ми остане време, ходя на солариум. Сега съм телевизионна водеща. Не, не съм някаква звезда като Елън Дедженеръс. Ама, почти. Не, нямам шофьор и да, сама си пазарувам в магазина, сама си изхвърлям боклука и сама си гладя дрехите. На наше място други не биха правили такива неща.

Знаеш ли, пиша ти не от скука. Не е и защото имам време – нямам никакво. Но сега, в навечерието на 38-мия ни рожден ден, някак ми се прииска да знам - какви ще сме на 50? Ще имаме ли внуци? Колко? Знаеш ли за какво мечтая? Когато имам внуци да им чета приказки, а когато спят или са на училище – да пиша. Да ти призная, доста интересно си поживяхме. През какво преминахме! Имаме сълзи и усмивки за повече от два живота.

Сигурно ще ме попиташ дали послушах Шарън Стоун? Да, помня какво казва: “На 50 ще имаш лицето, за което си започнала да се грижиш на 20”. Не започнах на двайсет, но за възрастта си изглеждаме добре.

Как изглеждаме на 50? Нали не си съсипала тялото ни? Така де – виж Мишел Обама. Да, знам, че сега е моментът да се раздвижа...

Често ме питат няма ли да имам още едно дете? Ако сега реша да раждам, на 50 ще имаме 12 годишен син. Ех, така сега като го казвам, май съм позакъсняла. Какво пък, може да ни подмлади... Кой знае? Като ходим в парка с 12 годишния ни син – ще си мислят и за нас, че сме на 35.

Виж Мишел – малката ѝ дъщеря е на 13. Защо пък да нямаме още едно дете? Нашата дъщеря, Дара, е голяма и самостоятелна. Вече сама се справя. Когато ние сме на 50, тя ще е на 21. Кой знае, може пък да гледаме и дете, и внуче.

Сигурно и пенсиите ще го позволяват. Така де, имаме повече от 10 години до тогава – нещата да се оправят. Освен това, доста поработихме през всички тези години.

Не се тревожи – ще се оправим някак. Знаеш ли какво се сетих? Ехо, там ли си? Защо не отговаряш?

Живи сме, нали?

Пишете на Ива Екимова на edna@netinfo.bg.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти