Най-добре облечената знаменитост

Мишел Обама
Снимка: Getty/Guliver

Мишел Обама оглави класация на "Сънди Таймс" на най-добре облечените знаменитости в света, предаде БГНЕС.

Първата дама на САЩ беше похвалена за това, че използва модата като "сила за добро", а в класацията попадат още кралица Елизабет II и британската вътрешна министърка Тереза Мей.

Списание "Сънди Таймс Стайл" определи 49-годишната Мишел Обама като "жена, която разбира, че ролята ѝ като първа дама е предимно свързана с визия и модата може да бъде сила за добро, използвана, за да вдъхновява и забавлява".

56-годишната Тереза Мей беше обявена за жената с "най-хубави крака в кабинета". В топ 25 попадат още бившата певица от "Спайс гърлс" и понастоящем моден дизайнер Вистория Бекъм, 6-годишната дъщеря на Брад Пит и Анджелина Джоли Шайло Джоли-Пит и актрисата Хелън Мирън.

"Различната природа на тази класация показва важността на модата като цяло, потвърждавайки ролята на дрехите за създаването на визуално послание.

Окуражаващото е, че сред 25-мата души, почетени днес, няма двама със сходен външен вид, те всички заемат различно място в модния спектър, използвайки собствения си вкус и преценка, за да създадат уникален стил, който вдъхновява", заяви главната редакторка на списанието Тифани Дрейк.

Същевременно редакторите на списанието определиха Лейди Гага за най-зле облечената знаменитост

Не всички обаче са във възторг от модния вкус на съпругата на американския президент.

Британската дизайнерка Вивиан Уестууд, известна с нестандартния си вкус, разкритикува стила на първата дама на САЩ.

След вълна от критики по адрес на облеклото на херцогиня Катрин, дизайнерката измести вниманието си върху гардероба на съпругата на Барак Обама. Според нея Мишел Обама няма никакъв усет за мода.

"Това, което носи е ужасно. Не искам да говоря за самата нея, тя е прекрасно изглеждаща дама, но начинът, по който комбинира дрехите си е ужасяващ", заяви дизайнерката. "Джаки Кенеди е съвсем друг въпрос, тя беше бляскава", смята Уестууд.

Миналата седмица авангардната модна специалистка нападна съпругата на принц Уилям Катрин, като я посъветва да спре да купува нови дрехи и да облича роклите си поне по два пъти. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти