Да можеш да си купиш красотата, все едно си купуваш баничка за закуска...

Да можеш да си купиш красотата, все едно си купуваш баничка за закуска...
Снимка: netinfo

Шок! Каква е тази Мис България?! Тя не се ли е поглеждала в огледалото?! Медиите гръмнаха в един глас: ужас и възмущение! И както с всичко останало в нашата мила страна –  бе гарнирано с хейт. Оправдан или не. Хейт тук. Хейт там. Хейт навсякъде и по всяко време. Тонове хейт.

И все пак – отказвам да кажа на черното бяло. Тазгодишната миска определено не е мой тип. По никакъв начин не искам да се правя на разбирач, но все пак не съм сляп. Чувството ми за естетика все още е живо и червената лампичка в главата ми светва на мига. 

Има нещо криво в цялата работа. Казвам ви. Дали са обективите на фотографите, заснели Тамара Георгиева? Ах, какви зли фотографи само! Защо ли имам чувството, че те с нищо не са виновни. Те просто са си свършили работата. Направили са кадъра и толкова.  

Сузанита - плесник в лицето на общоприетите човешки ценности

Обвинението, че снимката е направена под неправилен ъгъл не ми изглежда като довод изобщо. Или си красив, или не. Едва ли има средно положение. Това някак ми напомня за поговорката: „На крив водолаз, морето му пречи!“ 

От друга страна си мисля, че никоя жена с претенции да стане Мис България не би си признала каквото и да било физическо несъвършенство. Какво остава за крив нос! Разбира се, че ще обвини фотошоп и кого ли още не. Разбира се, че няма да си отчете кусурите. Какво значение имат те, щом тялото ѝ е перфектно?! Е, да де, ама хората гледат лицето! Човек не ходи гол по улиците, нали така?

Хайде да си ги премерим... лайковете!

Според мен е напълно възможно да става дума за пари. За корупция. Тия далавери стават на четири очи. Всичко се случва за миг. Зад кулисите. После шоуто продължава... Тази версия звучи като някакъв абсурд – да можеш да си купиш красотата, все едно си купуваш баничка за закуска. Няколко си хиляди и короната е твоя. Нямаш грижи! Кой знае какви схеми се въртят. Не ща и да зная. По-скоро разсъждавам и търся. И се старая да не засегна никого. 

Из интернет прочетох какви ли не коментари за визията на Тамара. Честно казано ми е жал за момичето. Не изглежда като глупава жена. Колкото до негатививизма – той  разрушава, а не гради. Една обида може да повлияе на психиката за цял живот, какво остава за сто обиди? И то що се отнася до външния вид. 

Жената, мой човек, не е до теб само за да ти направи салата и да ти сипе ракия

Така се става анорексик. Като постоянно ти повтарят колко си дебел, ти спираш да ядеш в желанието да се харесаш на околните и бавно се стопяваш. Ужасно много жени, все повече впрочем, страдат от това. Дано и Тамара не изпадне в депресия заради единия конкурс. Не ми се струва, че си заслужава.

Нека оставим момичето на мира. Нека я оставим да се развива. Млада е още, да я съсипваме така. И още нещо – поправете ме, ако греша, но –  опаковката има ли някакво значение, ако шоколадът горчи?! 

Оставям ви тема за размисъл. До следващия път!

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти