Ароматът на моето внуче

Катето Евро
Снимка: Бояна Захариева/ be.ink photography

Катето Евро

Моето внуче ухае на липи. Ароматът ми напомня онези млади години, в които знаеш, че всичко най-хубаво ти предстои. Напомня ми любовта, когато се разхождах в един малък провинциален град, познала чувството да обичаш и да бъдеш обичана.

В живота ароматите винаги се помнят. Странно, но наистина нашият собствен свят се състои от мириси и аромати.

В първия работен ден на новата година ароматът на липи ме изпълва с оптимизъм.

От една страна, аз съм Edna щастлива жена, защото имам късмета и възможността да виждам как моята малка внучка Катерина расте пред очите ми. Вече се усмихва съзнателно на всяка моя закачка, стои изправена и няма търпение да направи първата си крачка. От друга страна, този аромат не само ме връща към моето минало, но ми дава увереност, че си струва да продължа напред.

Всяко нещо има своето очарование. Някои предпочитат аромата на ягоди, други – на ванилия или на канела. Спомените ни ухаят по различен начин, но когато разпознаем аромата, има заради какво да живеем.

На четвърти януари животът е по-прекрасен от всякога. Разхождам се мислено из улиците на онзи град, който винаги ще държи паметта ми будна. Затварям очи и съм пак съм седнала на пейката под голяма липа. Отварям ги и виждам моята невинна Кати да се смее с трите ми кучета, които също обичам. В началото на годината семейството остава най-важното нещо за мен.

Празниците идват и си отиват. Ние не се променяме особено, освен че ставаме по-мъдри.

Опитът единствено може да направи така, че насред зима да си спомниш аромати, които споделят пролетта и лятото. Времето лети, сезоните препускат стремглаво покрай нас и съвсем скоро ще се радваме на синьото небе, на слънцето и на спонтанния цъфтеж на дърветата.

Всичко най-хубаво е пред нас.

Упражнете съзнанието си. Затворете за малко очи и си спомнете аромата, който ви прави истински щастливи. Това не отнема много време. Ще видите каква наслада предстои да изпитате. Ще си припомните любовта, която все някак не можем да уловим съвсем. Но пък в това е нейният чар, иначе нямаше да бъде така атрактивна.

Уханието на липа е моят сигурен знак, че си е струвал всеки миг, който съм преживяла. Моето внуче също ще има своите аромати и мириси, които ще я правят щастлива някога. Сега това е най-важното. Сега за мен това е всичко.

Още от Катето Евро:

Как привличаме вниманието на мъжете

Нещата, с които мъжете привличат

Какво харесват мъжете

Как да опитомиш любимия

Животът наистина е прекрасен

Жената като умален модел на вселената

Пишете на Катето Евро на edna@netinfo.bg.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Каква суперсила би искала да притежаваш?

Оферти