3 минути със Светла Иванова: лечебен звук за белите дробове

В рубриката ми 3 минути в следващите 6 седмици ще ви представя 6-те лечебни звука.

Първият от лечебни звуци „С-с-с-с-с-с-с“ освобождава отрицателните емоции като униние, скръб и депресия, получени в резултат от „прегрети“ и „стресирани“ бели дробове. 

Може да се изпълнява и без движението от ци гун, което го съпровожда. 

Практиките са част от т.нар. даоистка йога и са създадени преди хиляди години от истински даоистки майстори. 

Ако изпълнявате упражненията поне по 3 пъти дневно редовно, ще усетите, че наистина работят. Няма вариант да прекалите със звуците. 

Визуализацията на органите (в случая на белите дробове), окъпани в светлина с цвят на бял металик, и съсредоточаването са важна част от изпълнението. Разучавайте лечебните звуци един по един, от първия до шестия звук. 

Когато ги научите и започнете да изпълнявате всички последователно всеки ден по няколко пъти или само по веднъж, до няколко седмици ще усетите разликата. С тях ще се погрижите за оптималното добро състояние на съответния орган, за да предотвратите и избегнете заболявания, свързани с него. 

П.П. Силно ви препоръчвам след горното видео да изгледате и добавите към него 3-минутните упражнения за синуси, запушен нос, алергии и подмладяване, защото външният орган, свързан с белите дробове, е носът. Самомасажът на носа ни помага да дишаме по-добре и кръвта да се разнася и в останалата част на лицето ни, като по този начин засилва кръвообръщението му и ни подмладява.

За да практикувате с мен на живо или онлайн, посетете официалния ми сайт или студиото ми, където всяка йога практика е придружена със солна терапия. Ще се радвам да ме последвате и в Instagram и Facebook.

Пишете на Светла Иванова на edna@netinfo.bg.

Прочетете още от Светла Иванова:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти