За една по-добра година...

За една по-добра година...
Снимка: Thinkstock

Празниците са време за добро. За обич и благодарност. За равносметка, но не само какво другите са направили за нас, а и какво ние сме направили за тях.

Защото ако в края на годината обикновено се сещаме да благодарим на близките, приятелите или познатите за добрините, които са ни сторили, то замисляли ли сме се има ли за какво някой да благодари на нас?

Истински достойно е изживял поредната година от живота си човекът, който на Коледа получава повече благодарности, отколкото сам той поднася на другите...

Живеем във век на технологии, на свободна конкуренция и на превъзходството на силните. Така ни учат в училище: световният прогрес се движи от силните, от „амбициозните.” Но амбиция ли е да се стараеш да постигнеш по-добър живот за себе си, вместо да се бориш за щастието на всички?!

Ако това било амбицията, да върви по дяволите... Защото Бог ни учи да помагаме, да живеем в името на другите и само когато щастието е споделено и повече хора се докоснат до него, тогава всъщност ние изпълняваме Неговата воля. Амбициозният хищник, който мисли единствено за себе си, служи единствено на Дявола.

2016 година ще ни поднесе много предизвикателства. Надеждата е да ни поднесе по-малко войни, бедност и социални бедствия, по-малко загубили живота си деца, по-малко разрушени домове и по-малко страдание...

А всъщност цялото това страдание е плод на амбицията, на жестокия стремеж на отделни политици, диктатори и предатели на народите си да осигурят хубав живот за себе си и техните семейства, но не и за другите. Ако така действат Амбициозните, то аз предпочитам Героите: тези, избрали да създават добро не само за себе си, а и за другите.

Тези, които подават ръка на Другия, дори когато трябва да рискуват себе си. Те са малко на брой, също като Ангелите на Бога, но ще дойде ден, когато светът ще бъде техен, така както ни разказват Светите книги на всички религии. Ще дойде ден, в който никой няма да твърди, че световните ресурси са ограничени, че неравенството и войните са необходима неизбежност. Защото в този ден героите ще бъдат повече от хищниците...

За предстоящата година си пожелавам нашата страна и свят да се сдобият с повече герои. Както и да използвам случая да благодаря на моето семейство, за всичко, което прави за мен, но и за вярата в истината за споделеното щастие.

Пожеланието ни е изпратено от нашата читателка Стойна Вахдат.

Включете се и вие в нашата коледна игра и спечелете страхотни награди!

Прочетете още:

Чудо ще сътвориш, ако сърцето си подариш

За себе си искам само едно...

Човек е щастлив, ако е благодарен

Благодаря ви, че живеете в тази прекрасна държава!

Вярвайте в доброто

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти