Сарми с праз лук и гъби

Сарми с праз лук и гъби
Снимка: netinfo

Необходими продукти:
кисело зеле (листа)

За плънката:
2 големи стръка праз лук
около 15 средни пресни печурки
1/3 чаена чаша ориз
1 средно голям морков
чубрица
риган
черен пипер
сол на вкус
олио

Начин на приготвяне:
Нарязваме праз лука на ситно. Почистваме и нарязваме гъбите и моркова на кубчета.

В голям тиган запържваме лука и гъбите, докато омекнат. Накрая прибавяме и ориза и продължаваме да пържим, докато оризът стане прозрачен.

Махаме тигана от котлона, добавяме моркова и подправките. Напълваме зелевите листа със сместа и ги завиваме във формата на сарми, които подреждаме в тава.

Заливаме ги с подсолена вода (да ги покрие малко повече от 2/3), а накрая и с малко олио.

Печем ястието около 50-60 минути на 200 градуса.

По желание сервираме сармите с пресен магданоз, прясно смлян черен пипер и микс от сладък и лют червен пипер.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти