Празнична торта

Празнична торта
Снимка: Gotvach.bg

Необходими продукти:

6 броя яйца
1 брой бакпулвер
2 пакетчета пшенично нишесте 
1 прахче или есенция ванилия
1 ч.ч. захар
1 ч.ч.  захар за сиропа
2 ч.ч., вода за сиропа
1 л прясно мляко 

За крема
1 ч.ч. захар
4 броя яйца - белтъци и жълтъци
6 - 7 с.л. с връх брашно
40 г царевично нишесте 
настъргана лимонова кора
1 ч.л. ванилов екстракт
100-150 мл вода за разтваряне на брашното и нишестето

Начин на приготвяне:
Разбийте жълтъците за блата и постепенно добавете захарта и бийте до побеляване. Добавете нишестетата, предварително смесени с бакпулвера. Накрая прибавете ванилията и предварително разбитите на сняг белтъци. 

Сместа се сипва в намазнена и леко набрашнена тава, разбърква се добре и се пече в умерена фурна до готовност. Готовият блат се дели на 2 отделни, които се сиропират със сиропа, приготвен от кипнатите заедно вода и захар. 

За крема разбийте жълтъците и белтъците отделно. Сложете прясното мляко със захарта да кипне. Разтворете нишестето и брашното във водата и щом се разтворят, ги добавете към жълтъците при непрекъснато биене. Тази смес сипете към прясното мляко, като биете с миксера. 

Сипете ванилията и лимонената кора и бъркайте с тел, докато крема се сгъсти хубаво. Оставете го да се охлади и го разбъркайте с разбитите на сняг белтъци. Слепете напоените блатове с този крем. Отгоре намажете тортата обилно с крем и направете украса по желание.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти