Не е важно колко пари имаш в портфейла, а кои хора са край теб на Коледа

коледа семейство
Снимка: iStock

Вяра Иванова

Една простичка истина, която всички знаем, но сякаш не си припомняме достатъчно често - “Не е важно колко пари имаш в портфейла, а кои хора са край теб на Коледа”.

Същото важи и за следната истина - “Не е важно какъв подарък те чака под елхата, а колко здраве имаш в сметката си.” Но не в онази, банковата сметка, а в личната сметка на нашия живот, чийто баланс никой не знае, но всеки се надява да бъде пълна и да ни служи дълго време.

Ето защо тази Коледа поспрете за малко, успокойте лудия ритъм на ежедневието, забравете за опашките в магазините, забравете за недовършената работа, забравете за всички онези неща, които все слагате на първо място. Припомнете си какво отлагате. Защото сме способни все да отлагаме мечти, желания, дори хора, които са ни скъпи, за да гоним представата, която обществото ни налага за успех.

коледа семейство
Снимка: iStock

А успехът всъщност е нещо толкова простичко - едни малки ръчички, които се протягат към теб, когато се прибереш от работа, детският смях в коледната утрин, възможността да помилваш ръката на майка си и да видиш радостта в очите на баща си, когато цялото семейство е събрано около трапезата. 

Успехът е да бъдеш у дома за Коледа, а покрай теб да бъдат всички хора, които обичаш. Успех е сърцето ти да прелива от щастие, а домът ти да ухае на бабините вкусотии. Успех е да има на кого да обелиш мандарина, да има на кого да пуснеш за първи път “Сам вкъщи”, да има на кого да опаковаш подарък.

коледа семейство
Снимка: iStock

Тази Коледа улавяйте всеки миг, бъдете благодарни, бъдете смирени, нека в домовете ви да бъде топло, светло и изпълнено с мечти! Печете курабийки, гледайте коледни филми, слушайте в захлас потропването на чаши и чинии на празничната трапеза. Защото именно в това е смисълът на празниците - да има с кого да ги споделим. Бъдете с близките си, прегърнете ги, обадете се на онези, които са далеч. 

Понякога всичко, от което човек се нуждае, е едно простичко “Честита Коледа, обичам те и мисля за теб.”

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти