Магията на първия сняг или защо зимата ми напомня за теб

сняг зима коледа жена двойка
Снимка: Istock

Вяра Иванова

Винаги, когато първите снежинки докоснат черния алчен асфалт и той ги погълне лакомо, аз се сещам за теб. Ти беше онзи, който ме научи да обичам снега отново, когато бях загубила онова палаво и любопитно дете в себе си. В онзи труден за мен момент, ти ми показа как точно трябва да се радвам на малките неща в живота.

Първите снежинки са факт и познай какво - мисълта за теб изплува бавно в съзнанието ми и се кристализира на място, точно като онези остри висулки по ъглите на всички сгради. Опитвам се да се пазя от опасните си мисли, защото ме е страх да не попаднат право в сърцето ми със своите заострени върхове.

сняг зима коледа жена двойка
Снимка: Istock

И все пак, ето ме, седя и гледам как снежинките падат бавно и спокойно, а сетне вятърът ги завихря и започва да ги спуска все по-силно и бързо към земята. Асфалтът вече е бял и изглежда чист. Няма и следа от черното му лакомо същество. И той се е предал на мисълта за теб.

Обичам вечерите, в които светът е побелял от сняг, а вътре в моя е топло и уютно. Харесва ми, когато навън се чуват само скърцащите снежни подметки на случайните минувачи, а в сърцето ми отекват само твоите нежни стъпки.

сняг зима коледа жена двойка
Снимка: Istock

Снегът е тук, и ти си тук. Макар и не физически, макар и на хиляди километри от мен, вече знам, че си тук, защото навън всичко е бяло.

Всеки един от нас има в живота си по един такъв човек - човек, който му напомня за нещо любимо и има способността да стопли душата му. Човек, който винаги ще ни бъде тръпка и ще бъде някъде там, скрит надълбоко в сърцето ни до следващия сняг.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти