Как да не допускате безпорядъка у дома

А питате ли колко време отнема поставянето на украсата
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Може би повечето от вас вече са свършили с частта по украсяването на жилището си, но имайте предвид, че празниците неусетно ще отлетят, след което идва досадното занимание по разкачването на елхата, гирляндите и другите подбрани от вас декорации.

Ако обаче всеки път се чудите къде сте прибрали коледната украса от предходната година, ви предлагаме няколко организационни тактики, с които хаосът и безпорядъкът няма да похабят и без това лишеното ви откъм свободно време всекидневие.

* Като за начало се снабдете с няколко пластмасови кутии с разнообразни размери (има ги в почти всеки прилично зареден магазин). Постарайте се в един отделен съд да сложите само еднакъв вид декорации. Така например нека топките бъдат в различна кутия от гирляндите, а за още по-голямо удобство може да залепите етикет върху капака на кутията, описващ конкретния артикул.

* Ако имате останала картонена кутия от комплект чаши за вино, може да я използвате за прибиране на по-чупливи предмети, тъй като тя разполага с надеждни прегради, които ще защитят по-фините топки или статуетки. Корите за яйца пък са чудесен вариант за сортиране на по-малките елементи от коледната декорация.

* Лампичките за елхата почти винаги се складират на най-неподходящите места, заради което после ни отнема бая време, докато ги разплетем. За да не се повтаря отново този сценарий, вземете кашонена кутия и изрежете едната й страна. След това омотайте коледните светлини напречно, обикаляйки височината на изрязаната правоъгълна част, а за финал подпъхнете двата края на кабела, за да го стабилизирате за кашона.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти