Обезопасете дома си от палавите ръце на вашите малчугани

Коледа без инциденти
Снимка: netinfo

Само след някоя и друга седмица повечето от нас ще се захванат с разкрасителните коледни продецуди, но този път на тях ще се подложи вашият дом, за да бъде поосвежен и декориран в тон с наближаващите празници.

В суматохата редим свещи, украсяваме елхата, закачаме гирлянди, но в улисването забравяме за пъплещите ни мъници, за които бляскавата декорация може да се превърне в доста примамлива и опасна мишена за игра. Затова Американската педиатрична академия (American Academy of Pediatrics) е извела няколко съвета, за да минат празничните ни дни ведро и безаварийно.

* Ако ще купувате естествена елха, изберете възможно най-младото дръвче заради по-малкия шанс от подпалване, а освен това меките му и зелени бодли ще издържат по-дълго, без да осеят пода и да убодат по-любопитните дребосъци.

* Внимателно проверете дали кабелите, щепселите и крушките на коледните лампички са в абсолютна изправност. За по-сигурно не купувайте електрически украси от сергии и непроверени места и източници. Запалените свещи пък позиционирайте само на недостъпни за вашия син или дъщеря кътчета из дома.

* Всякакви по-заострени предмети от типа на стъклени снежинки и топки за елхата трябва да се пазят от малките деца, за да не се порежат или задавят с тях.

* Край печката буквално ще ври и кипи покрай наближаващите празници, което означава много нагорещени тигани и тенджери наоколо. За да няма опарени хлапета, използвайте по-крайните котлони при готвене, а за по-безопасно ангажирайте някой друг да се занимава с децата вкъщи, докато приготвяте ястията.

* Избягвайте дълги покривки, защото техните краища са доста примамливи за дърпане от пълзящите и играещи под масата мъници. А ако това се случи точно, когато всичко е красиво подредено и сервирано на трапезата, изневиделица ще попаднете в един ''много весел'' и ''спокоен'' сюжет, включващ ядосани физиономии, събиране на счупени чинии и чаши и обиране на храна по пода.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти