Как гримът да се задържи по-дълго на лицето ни

Какъв по-удачен пример за безупречна визия от тази на актрисата Амбър Хърд
Снимка: Getty/Guliver

Топлите пролетни дни определено обичат да ни задържат за по-дълго навън, от което приятелските събирания, партита и вечери, които не рядко прерастват в сутрини, ни се случват много по-често в този пролетно-летен период от годината.

Веселието и опиянението с поредица хубави питиета обаче не бива да ни отдалечават от подредената визия, дори и в малките часове на нощта.

Затова кратките, лесни и ефективни съвети винаги могат да заповядат при нас.

* Никога не се разделяйте с влажните кърпички за лице, за да отстраните всички онези досадни и лъщящи омазнявания от тази зона, които вървят ръка за ръка с горещото време.

* Телесният молив чудесно ще замаскира всяка неканена пъпчица върху нашата кожа, а освен това ще прикрие и фиксира онези грешни действия с очната линия и спиралата, които често се случват, когато градусите на настроението са във вихъра си.

* Ако сенките ви за очи са се поизтрили, добавянето на повече пудра само ще ги обезцвети допълнително. Затова нежно премахнете остатъчния грим от очите с пръсти или мокра кърпичка и нанесете кремообразни сенки от средата на клепача в посока към веждата. Няма как да сбъркате с блестящи тонове в златно, бронз, синьо или графит, особено след като говорим за нощна парти визия.

* Не забравяйте редовното поставяне на червило или глос, защото контурът на устните винаги трябва да е под светлините на диско прожекторите.

* Трудно ще задържите макияжа си свеж и наситен, ако не го подсилвате от време на време, докато трае нощта. За подчертаване на скулите може да се доверите на онзи стар и изпитан трик с червилото, което леко да разнесете с пръсти върху изпъкналата част на бузите. Само не се увличайте и сложете тънък слой от него, за да не заприличате на онзи цирков любимец на децата, който разказва плоски шеги на килограм.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти