Как да съхраняваме плодовете добре, за да не се налага да ги изхвърлим бързо

Хората съхраняват плодовете си по различни начини, което прави нещата малко по-трудни, за да знаем кое е правилно и кое не. 

Аз например оставям черешите си на плота, леля ми - в хладилника.  Аз държа всичките си ябълки в хладилника, но майка ми ги слага в купа на масата в кухнята. 

Ако съхраняваме плодовете си правилно, можем да редуцираме изхвърлянето на храна, което само по себе си е достатъчен довод да прочетете тази статия и да се информирате. 

зеле цвекло люта чушка джинджифил тиква червена боровинка чесън круша сладък картоф ябълка
Снимка: Istock

Ябълките

Ябълките узряват по-бавно на 0 градуса. Те произвеждат много етилен, така че са склонни да узряват по-бързо, ако бъдат поставени до друг плод.

Къде да ги съхраняваме: в най-студената част на хладилника ви в найлонов плик с дупки. Напълнете 3/4 от пространството с ябълките, а останалата 1/4 оставете, за да може въздухът да циркулира в плика и около тях. Пластмасовата торбичка помага за контрола на влажността, защото хладилниците често имат ниска степен на влажност.

Трайност: 1-12 месеца, в зависимост от благоприятността на условията за съхранение. 

Портокалите

Портокалите не продължават да зреят след като са били откъснали и именно затова трябва да стоят на температура от 4-7 градуса.

Къде да ги съхраняваме: В купа на плота, ако планирате да бъдат изядени до седмица. Ако ли пък не - дръжте ги в хладилника, близо до вратата. 

Трайност: 1 седмица отвън и 2-3 седмици по-дълго в хладилника. 

Бананите

Бананите могат да виреят в помещение с температура от 13 - 15 градуса и произвеждат етилен (но не толкова, колкото ябълките). Те продължават да узряват дори след като са били откъснати, така че, ако ги оставите в хладилника, това ще промени вкуса и текстурата им. 

Къде да ги съхраняваме: На плота, до пълно узряване на плода. След това можете да ги сложите в хладилника, за да увеличите живота им, ако не сте ги изяли. 

Трайност: 2-5 дена отвън и 5-7 дена повече в хладилника. 

Вижте всички други плодове и зеленчуци в нашата галерия ТУК. 

Как да съхраняваме плодовете и зеленчуците правилно?

Още полезни статии, които да прочетете:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти