Как да си направим подвързия за книга

Как да си направим подвързия за книга
Снимка: netinfo

И така – най-лесната идея да задържите една ненужна тениска у дома, е да я превърнете в калъфка за възглавница, в пачуърк–покривка за леглото, чанта или в... подвързия за книги.

Ето как се случва последната идея. Много е лесно. Нужни са ви стара тениска, книга със стандартен размер, дебел конец за обшиване, ножица и игла с голяма дупка.

Разтворете внимателно книгата върху тениската. Не я притискайте, за да не разкъсате кòлите. В наши дни, за съжаление, повечето книги са незашити и слабо залепени. С налагането на книгата ще получите обща представа колко от тениската трябва да отрежете.

Изрежете като оставите по един сантиметър разстояние от горния и долния ръб и максимално повече по дължина. Изрежете двойно и предницата и гърба – така подвързията ще стане по-плътна.

Обвийте книгата с парчето плат и подгънете от всяка страна останалата част. Захванете я с карфици, за да не се разместват двата пласта. Старайте се да кроите подвързиите от тениски според определен размер книги и да не ги правите много големи, защото така ще се огъват и ще мачкат меките корици. По-големи могат да бъдат само твърдите универсални подвързии, които се изработват от тъкан плат.

Накрая обшийте с дебелия конец като захванете и двата пласта трико.

По желание изберете фистон бод или надплетете обшивката на една кука.

Накрая остава само да облечете в подвързията книгата.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти