Как да си направим крем за суха кожа

Как да си направим крем за суха кожа
Снимка: Thinkstock

Сухата кожа има нужда от специална грижа. През летния сезон е особено важно да сме внимателни и да не подценяваме нуждата на нежната кожа на лицето ни.

С помощта на Kozmetikata.com ви предлагаме две рецепти за направата в домашни условия на крем специално за суха кожа.

Омекотяващ билков крем
Залейте с ½ чаша вряла вода 1 с.л. листа от подбел, покрийте плътно и оставете така за около 40 минути.
След това смесете малко по-малко от 1 с.л. безводен ланолин с царевично олио или зехтин, и поставете сместа на водна баня.

Продължаване да разбърквате сместа, добавете 1 с.л. сок изцеден от пресни листа живовляк и 1 с.л. от отварата от подбел.

Задръжте още малко на водна баня, като продължавате да бъркате, а след това разбийте с миксер или в блендер. Кремът е готов.

Подхранваща крем-маска
Вземете 1 с.л. меко масло, същото количество сърцевина от райска ябълка и обелена сладка ябълка, 1 ч.л. затоплен мед и 1 яйчен жълтък. Добре разбъркайте всички съставки и след това ги разбийте с миксера, докато не се получи хомогенна маса, наподобяваща сметана.

Такъв домашен крем може да използвате през нощта, без да се налага да го измивате. Можете и да го нанесете на лицето и оставете 30-40 минути, като след това го изплакнете с вода. Съхранявайте го в хладилник за не повече от 2-3 дена.
 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти