Как да си направим красива конска опашка

Кийра Найтли с много красива и лесна за правене прическа "конска опашка"
Снимка: Getty/Guliver

Вързаната на конска опашка коса е лесна, бърза, удобна и красива прическа.

Тя ще реши проблема ви с постоянно влизащите в очите кичури и с вятъра, който превръща прическата ви в неконтролируемо и заплетено кълбо.

Освен всичко това, изглежда стилно.

Красивата конска опашка се разделя на два вида – гладко сресана, строго стегната и вдигната на високо коса, без нито един "пуснат“ на свобода косъм и прави като праз краища, или небрежно хванати коси, начупени в края.

Първият вариант се прави сравнително лесно. Нужно е добре да изправите косата си, да вдигнете опашката високо на главата, да пригладите много добре и да стегнете със здрав ластик. След това може да нанесете стилизиращ продукт, за предпочитане такъв, който ще предаде копринен блясък и лъскавина на косата. При нужда, изправете отново с преса краищата.

Другият вариант, на който може да се спрете, е по-небрежната и не по-малко красива конска опашка.

За целта е нужно предварително да създадете обем в косата, но в никакъв случай не с помощта на преса и "вафлички“, а като издухате със сешоар косата, докато главата ви е наведена надолу и я намачкате с малко пяна за къдрици.

С помощта на ластик хващате цялата коса на опашка по-високо на главата, като обаче не издърпвате плътно косите. Може с пръсти да издърпате няколко кичура, които да паднат свободно покрай лицето ви и да придадат закачлив вид на прическата.

Краищата завивате допълнително на букли с помощта на маша или четка и сешоар, а после разделяте кичурите, за да се получи закачлива и "непослушна“ опашка.

Друг вариант е така нареченият "парижки вятър“. Косата е права, вързана на опашка ниско на тила и то на една страна – лява или дясна, и пада през рамото. Красива и стилна прическа за делови дами.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти