Как да си направим домашен винегрет

Как да си направим домашен винегрет
Снимка: netinfo

Тъй като не всички сме наясно каква точно е разликата между винегрета и традиционния оцет, нека първо разясним, че всъщност винегретът е вид сос, който се приготвя или от оцет, или от лимонов сок (а може и от двете заедно). В съдържанието му се добавят още растително масло и подправки по вкус и избор. Най-често кулинарите го използват като салатен дресинг или за овкусяване на различни ястия под формата на сос.

Сега, след като вече знаем теоретичното значение на думата, е ред да преминем и към техниката, а именно как да си направим прекрасен винегрет в домашни условия, който освен това е много здравословен.

За целта ще са ни необходими:

• Ситно нарязан лук на кубчета
• Половин лимон
• Едросмляна горчица (продават я във всеки един по-зареден супермаркет) 
• Мед (а можете да опитате и с кленов сироп)
Зехтин
• Оцет

Ако обичате аромата на свежи подправки, бихте могли да експериментирате, добавяйки във винегрета своите любими вкусове. След това можете да добавяте от дресинга във всевъзможни салатени комбинации, според въображението ви.

Ако направите прекалено голяма доза, не се притеснявайте да я сипете в малък буркан и да я оставите в хладилника. Винегретът ще остане чудесен поне още 2-3 дни.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти