Как да различим алергия от настинка

Как да различим алергия от настинка
Снимка: netinfo

Пролетта е време на настинки, но и на алергии.

Често трудно може да се разбере разликата между двете, особено ако не знаете, че сте алергични към нещо.

Ето няколко начина как да направите разликата между обикновената настинка и алергичната реакция.

Сърбеж в носа
И алергиите, и настинките се отличават с течащ нос. Все пак алергиите причиняват усещане за сърбеж вътре в носа и невъзможност за почесване. Търкате върха на носа си, очите ви се навлажняват, но чувството за сърбеж сякаш остава.

Секрет
Секретите в носа не са най-приятната тема на разговор, но няма как да не се споменат. Ако след като издухате носа си видите, че съдържанието му е белезникаво и прозрачно на цвят, значи става въпрос за алергия. Ако секретът е с жълт или зеленикав оттенък, вече говорим за настинка.

Кихавици
Честото и шумно кихане е сред най-разпространените белези на алергичните състояния. Когато причината е настинка, кихавицата е дълбока и чрез нея тялото се опитва да "отпуши“ бронхите. Когато причината, обаче, е алергия, кихането има за цел да премахне алергените от носа.

Сълзи в очите
Очите ви може да се навлажняват от студа и силния вятър, но ако ви парят, дразнят и сълзят дори в затворени помещения, значи става въпрос за алергия.

Тъмни кръгове под очите
Това е типичен симптом на алергия. Дължи се на хроничната назална конгестия или казано по-разбираемо – запушване на носа. Това пречи на вените в околоочния контур да функционират нормално и води до появата на тъмни кръгове под очите.

Може да имате запушен нос вследствие на настинка, но ако това се превърне в хронично явление, значи трябва да посетите личния си лекар, а не просто да се примирявате с положението.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти