Как да почистим дървена дъска за рязане

Как да почистим дървена дъска за рязане
Снимка: Thinkstock

Дъската за рязане е една от най-често използваните домакински принадлежности в кухнята. И тъй като върху нея обработваме каква ли не храна, понякога редовното измиване с веро и вода не е достатъчно, за да отстрани бактериите и нечистотиите, проникнали в дървото.

И тук на помощ идва един много любим плод, който освен, че е безкрайно полезен за здравето, е и най-практичното, евтино и ефективно решение за дълготрайното почистване на кухненската принадлежност.

Да, става въпрос за лимона. Разбира се, за да доусъвършенстват неговата роля, в хигиеничното трио се включват още солта и кокосовото олио.

А как точно да осъществите тази домашна хитрина с изцяло природни, несинтетични продукти, вижте сега:

Подгответе си необходимите материали за третирането на дъската. Това са един голям лимон, 2-3 супени лъжици сол (всички варианти са подходящи - калиева, флуорирана, натриева, йодирана), както и кокосово олио.

Олиото ще ви бъде необходимо след почистването, за да полирате дървото. Ако нямате кокосово, можете да използвате слънчогледово или няколко капки зехтин.

Разсипете равномерно солта върху дъската и започнете да триете с въртеливи движения разрязаното парче лимон, откъм страната на плода, а не на кората.

Когато нечистотиите по дървената повърхност са отстранени, почистете солта и лимоновия сок и добавете няколко капки растителна мазнина, която нежно ще полира дървесината, отново с въртеливи движения.

Когато сте готови, оставете дъската да изсъхне. Когато това се случи, можете спокойно отново да я използвате, сигурни, че храната, която обработвате върху нея, се реже на чиста повърхност.

Прилагайте този трик веднъж на 2 седмици, за да поддържате дъската все така перфектно почистена.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти