Как да открием нашия аромат

Как да открием нашия аромат
Снимка: Thinkstock

Може би знаете, че парфюм не се подарява, освен ако изрично не знаете вкуса на човека. Това се дължи на факта, че всеки възприема уханията по различен начин и изборът на парфюм е строго индивидуален. 

Всъщност, ароматите имат конкретно влияние върху нас и могат както да ни привлекат, така и да ни отблъснат. Също така могат да ни навяват стари спомени или да изразят същността ни. 

С помощта на Kozmetikata.com даваме няколко съвета за това как да подберете най-подходящия за вас парфюм, който ще описва и подчертава вашата индивидуалност.

Не бива да купувате парфюм, само защото сега е на мода или е препоръчан от приятелка
Дори този аромат да се ползва с голяма популярност, това не означава, че е длъжен да се харесва на всички – включително и на вас. Парфюмът винаги е необходимо да се пробва и оценява самостоятелно.

Първо впечатление можете да получите от лентичките, но то лъже. Консистенцията на парфюмите се изменя при контакт с кожата, затова най-добре напръскайте китката си и изчакайте известно време. Така ще разберете как се "държи" ароматът на вашата кожа.

Нивото на киселинност на кожата и микрофлората, която има в нея, влияе активно на неговото изменение. Освен това, при всеки човек тези показатели са индивидуални – съответно се променя по своему и самия аромат. 

А защо се нанася именно на китките? Защото в тази част от тялото, кожата отделя повече топлина, заради разположените близо под нея кръвоносни съдове. Затопленият аромат е най-изразителен – него лесно може да оцените.

Ако флаконът е с пулверизатор, пръснете във въздуха ароматен облак и "преминете" с китките си през него. Ако няма, нанесете парфюма на кожата, но не повече от една капка.

За човек, който не е подготвен, тестването на няколко аромата е предизвикателство.
На петия или шестия парфюм започва световъртеж, обонянието не може да понесе повече нюанси на аромата. 

При подобно развитие на събитията ще е трудно да не се направи грешка – защото може да приемете не толкова приятен аромат за привлекателен.

Зърната кафе помагат да си възвърнете способността за различаване на ароматите. И още по-добре отпийте глътка горещо кафе. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти